Mančester junajted silan protiv Vigana, slavio i Siti, Arsenalu samo bod

Domaćina su sa po dva gola srušili Robin van Persi i Havijer Ćićarito Ernandez...
0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Beta AP
Mančester junajted, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.01.2013. 19:51h

Mančester Junajted je na najljepši mogući način čestitao svojim navijačima Novu godinu - lider Premijer lige je u gostima "počistio" Vigan sa 4:0, u meču 21. kola.

Domaćina su sa po dva gola srušili Robin van Persi i Havijer Ćićarito Ernandez.

Poteru za gradskim rivalom nastavio je Mančester Siti, koji je na svom terenu ubjedljivo slavio protiv Stouka sa 3:0, golovima Pabla Zabalete, Edina Džeke i Serhija Aguera.

Nakon što je postigao gol, Aguero je morao je da napusti teren, zbog povrede koljena, zbog koje će, kako je saopšteno, pauzirati dvije nedjelje.

Aguero će zbog povrede sigurno propustiti meč trećeg kola FA kupa sa Votfordom, a vjerovatno i derbi duel sa Arsenalom u Premijer ligi koji se igra 13. januara.

"Agueru je oteklo koljeno, povremeno mu i krvari rana. Vidjećemo na kraju šta će biti", rekao je pomoćni trener Sitija Dejvid Plat.

Važnu pobjedu borbi za mjesto koje vodi u Ligu šampiona ostvario je Totenhem koji je na svom stadionu bio bolji od Redinga sa 3:1.

Fulam je neočekivano slavio u gostima protiv Vest Bromvič Albiona i upisao šestu pobjedu u sezoni, kojom je prekinuo seriju od četiri meča bez trijumfa. VBA je poražen osmi put u prvenstvu.

Fulam je bio blizu opasne zone, ali se ovim trijumfom udaljio od nje i prišao sredini tabele. Ekipu je do trijumfa predvodio Dimitar Berbatov, koji je postigao prvi gol na meču u 40. minutu.

Izjednačenje za VBA donio Romelu Lukaku, koji je došao na iz Čelzija, u 49. minutu, a trijumf gostima obezbijedio je Aleks Kačaniklić u 58. minutu.

U posljednjem meču današnjeg programa, Arsenal nije mogao više od boda na gostovanju Sautemptonu, kome će remi više značiti u borbi za opstanak, dok je Arsenal napravio veliki korak nazad u pokušaju da se domogne četvrtog mjesta na tabeli.

Domaćin, povratnik u Premijer ligu, poveo je u 35. minutu pogotkom Gastona Ramireza, ali je samo šest minuta kasnije Žili do Prado autogolom postavio konačan rezultat.

Rezultati:

Vest Bromvič - Fulam 1:2

Lukaku 49 - Berbatov 39, Kačaniklić 58.

Mančester Siti - Stouk 3:0

Zabaleta 43, DŽeko 56, Aguero (penal) 74.

Svonsi - Aston Vila 2:2

Ratlidž 9, Grejem 90+5 - Vejman 44, Benteke (penal) 84.

Totenhem - Reding 3:1

Doson 10, Adebajor 52, Dempsi 79 - Pogrebnjak 4.

Vest Hem - Norič 2:1

Nobl 3. penal, O'Brajen 26 - Martin 90.

Vigan - Mančester Junajted 0:4

Ćićarito 35, 63, Van Persi 43, 89.

Sautempton - Arsenal 1:1

Ramirez 35 - Do Prado (autogol) 41.

Sjutra:

Čelzi - Kvins Park Rendžers (20.45)

Liverpul - Sanderlend (20.45)

Njukasl - Everton (21)

Tabela: Mančester Junajted 52, Mančester Siti 45, Čelzi (meč manje) 38, Totenhem 38, Arsenal 34, Everton i Vest Bromvič 33, itd.

Bonus video: