Mančester siti će se boriti protiv odluke Uefe

Mančester siti je najavio borbu protiv žestoke kazne koju je izrekao nezavisni organ za kontrolu klubova u Uefi
2742 pregleda 1 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Rui Vieira
Mančester siti, Foto: Rui Vieira

Mančester siti je razočaran, ali ne i iznenađen današnjom odlukom arbitražnog vijeća Uefe, prema kojoj neće moći da igra u Ligi šampiona 2020/2021. godine i u sezoni poslije. Uz to, moraće da plati 30 miliona eura kazne zbog nepravilnosti u licenciranju i narušavanju finansijskog fer-pleja.

"Građani" su najavili da će se odmah žaliti Sportskom abitražnom sudu.

"Klub je od početka osjećao hitnu potrebu da traži nezavisno tijelo i postupak kako bi nepristrano ispitao sveobuhvatni niz uvjerljivih dokaza u prilog svojoj poziciji.

U decembru 2018. još prije početka istrage, glavni istražitelj UEFA javno je objavio rezultate i sankcije koje namjerava primijeniti nad našim klubom.

Pogrešan postupak koji je potom uslijedio od strane UEFA značio je da nema sumnje u konačni rezultat. Klub je službeno podnio prijavu disciplinskom tijelu UEFA, što je potvrđeno odlukom CAS-a.

Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je pokrenula UEFA, istražila ga je UEFA i priznala UEFA. Nakon što ovaj predrasudni postupak bude dovršen, klub će tražiti nepristranu odluku što je prije moguće i stoga će odmah započeti razmatranje slučaja pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS)", navedeno je u saopštenju Sitija.

Mančester siti se još tokom istrage obratio tužbom prema Sportskom arbitražnom sudu, ali se CAS u obrazloženju od 15. novembra 2019. godine proglasio nenadležnim do okončanja postupka u nezavisnom organu Uefe za kontrolu finansije klubova, CFCB.

Bonus video: