Manćini: Ne mogu više da vjerujem Baloteliju

"Sa 20 godina imao sam crveni i tri žuta kartona, a od kada je kod nas, Mariju je ovo treći crveni karton. Mora da se kontroliše ako misli da igra", objasnio menadžer "građana"
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Reuters
Baloteli, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2011. 23:25h

Menadžer Mančester sitija Roberto Manćini priznao je da ne može više da veruje Mariju Baloteliju poslije crvenog kartona koji je dobio protiv Liverpula prošlog vikenda.

Baloteli je zaradio treći crveni karton za 16 mjeseci među "građanima“, kada je protiv "redsa“ ušao sa klupe i za svega 18 minuta zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

Italijanski stručnjak je izuzetno ljut na kontroverznog napadača i izjavio je da će ubuduće dobro razmisliti da li da mu pruži šansu ili ne.

"Mario će sada da bude na klupi, bolje je da stavim drugog napadača. Protiv Liverpula sam na klupi imao njega i Edina Džeka. Tada sam mislio da je Mario bolje rješenje, jer smo željeli da dobijemo, a imali smo samo jednog napadača na terenu. Da sam stavio Edina, završili bismo meč kompletni, jer se ovo njemu ne bi moglo desiti. Ne mogu da rizikujem i strahujem da li ćemo u svakom ili svakom drugom meču biti sa igračem manje“, objasnio je Manćini.

Baloteli je previše emotivan na terenu i možda je to razlog kartona.

"Važno je da Mario shvati da je bitan igrač za tim. Napreduje na treninzima, ali ne može da pravi ovakve greške. Odbrambenom igraču se to može dogoditi, ima dosta kontakta sa protivničkim fudbalerima, ali napadaču, to ne mogu da shvatim. Sa 20 godina imao sam crveni i tri žuta kartona, a od kada je kod nas, Mariju je ovo treći crveni karton. Mora da se kontroliše ako misli da igra“, poručio je Manćini.

Baloteli sigurno neće igrati sjutra protiv Norviča zbog suspenzije, a pitanje je da li će biti i na klupi za derbi protiv Čelzija 12. decembra, jer je Manćini izuzetno ljut.

Bonus video: