Maradona: Mesi se neće predomisliti

0 komentar(a)
Maradona, Foto: Beta/AP
Maradona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2016. 14:45h

Legendarni fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da vjeruje da Lionel Mesi neće promijeniti svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije Argentine pre svega zbog "slabog vođenja" Fudbalskog saveza te zemlje.

Petostruki osvajač Zlatne lopte Mesi je krajem juna, poslije poraza Argentine od Čilea u finalu Kupa Amerike poslije izvođenja jedanaesteraca, saopštio da se povlači iz reprezentacije Argentine. Mesi je tada promašio penal i to je bio treći poraz Argentine u finalu nekog velikog takmičenja u posljednje tri godine.

Novi selektor Argentine Edgardo Bausa doputovao je juče u Španiju kako bi razgovarao sa fudbalerom Barselone Mesijem i ubijedio ga da promijeni odluku o povlačenju iz državnog tima.

Maradona vjeruje da se Mesi neće predomisliti.

"Mislim da će Mesi reći 'ne' Bausi. To je moje mišljenje. Možda griješim", rekao je Maradona, prenio je Omnisport.

Odluku o povlačenju Mesi je donio samo nekoliko dana pošto je na svom Instagram profilu opisao Fudbalski savez Argentine kao "katastrofu".

Maradona vjeruje da ta rasprava, uključujući i samo tri pobjede Argentine u prve šest utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, pokazuje razmjeru problema u Fudbalskom savezu.

"Mi smo vrlo loši. Rizikujemo da ne odemo na Svjetsko prvenstvo. Nikada nisam vidio toliko slabo vođstvo Saveza. Oni što se dešava sa Mesijem prikazuje situaciju koja se stalno dešavala. Kako to da se porodice visokih finkcionera Saveza osjećaju prijatnije od fudbalera?", naveo je Maradona, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Argentinom 1986. godine.

Maradona je prošlog mjeseca tražio reviziju finansijskih izvještaja Fudbalskog saveza Argentine i tu organizaciju nazavao "mafijaškom".

Olimpijska reprezentacija Argentine završila je juče takmičenje na Igrama u Rio de Žaneiru u grupnoj fazi, poslije neriješene utakmice sa Hondurasom, 1:1.

Bonus video: