Marić: Da budemo spremni za borbu na oba fronta

1 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 01.02.2016. 16:50h

Pljevljaci su odradili prvu, najtežu i fazu pripremnog perioda koju igrači najmanje vole.

Ali i najkorisniju fazu, jer su pluća napunjena dovoljnim količinama kiseonika, nephodnim za ono što slijedi na proljeće - borbu za trofeje na oba fronta.

Šef stručnog štaba Mirko Marić zadovoljan je urađenim u proteklih dvadesetak dana:

"Jesu nas malo remetili nepovoljni vremenski uslovi, ali generalno, sve što smo isplanirali sproveli smo u djelo. Bilo je naporno, međutim, momcima je jasno da bez velikog truda ne mogu do cilja. Ne može se juriti Mladost u prvenstvu i pehar u Kupu ako ne budemo stoprocentno spremni. Zato je manje važno ko, šta i koliko voli. Na kraju se pamti samo rezultat, a do njega se ne može prečicama“, kaže mladi stručnjak.

Igrački kadar je tokom pauze pretrpio, uglavnom, kozmetičke promjene. Od standardnih prvotimaca pod Golubinjom više nisu Đurić i Damjanović a stigli su Alić, Radović i mladi Peličić i Savić.

Upravo će ta konstantnost, uz iskustvo i uigranost, biti jedan od glavnih „rudarskih“ aduta u natavku sezone.

"Odlazak dva štopera, posebno Đurića, svakako je hendikep, ali vjerujem da će Alić i Radović, uz standardnog Radišića, moći kvalitetno da popune tu prazninu. Peličić i Savić su mladi, tek treba da se nametnu, vidjećemo koliki su njihovi dometi. Kako god, Rudar će biti jači nego jesenas. Uostalom, mora i jače i bolje kako bi se ozbiljnije zaprijetilo Mladosti“, dodaje Marić i još jednom podsjeća na proljećnje ambicije:

"Naravno da sami sebe nećemo isključiti iz trke za titulu. A da li ćemo je dobiti, vidjećemo. Prednost Podgoričana je velika i na prvi pogled teško dostižna, ali ako ne vjerujemo da to možemo, onda nećemo ni uspjeti. S druge strane, put do Kupa izgleda lakši, zavisiće dosta i od žrijeba. Dakle, da pojednostavim - namjera je idemo do kraja na oba fronta, pa dokle stignemo".

Nakon sticanja kondicije, na red dolaze i utakmice (ako se ne računa izlet do Podgorice i trijumf nad Komom, 6:0).

Kompletna ekpedicija sjutra putuje u Antaliju gdje će Rudar u narednih 14 dana odigrati sedam kontrolnih mečeva.

Rivali su za respekt, pa će stručni štab po povratku u Pljevlja svakako pred sobom imati jasniju sliku o realnim dometima ekipe.

Već u četvrtak protivnik će biti rumunski Voluntari, u subotu ukrajinski Karpati, a 8. februara Atirau iz Kazakhstana.

Sa Spartakom iz Trnave „rudari“ će odmjeriti snage 10. februara, sjutradan sa Botevom iz Plovdiva, a 13. februara sa danskim Viborgom.

Za kraj, 15. februara, predviđen je duel protiv BATE Borisova.

Bonus video: