Marić: Favoriti ne dobijaju uvijek

Pred utakmicu sezone u Jedinstvu ističu da je Sutjeska favorit, ali se nadaju da ipak mogu da naprave iznenađenje kao što je bio slučaj prije tri godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 22:02h

Pred utakmicu sezone u Jedinstvu ističu da je Sutjeska favorit, ali se nadaju da ipak mogu da naprave iznenađenje kao što je bio slučaj prije tri godine, kada su se takođe kroz baraž domogli elitnog društva.

Svjesni su bjelopoljski fudbaleri da samo uz veliku borbenost mogu da dođu do povoljnog rezultata, a sigurno da će im od pomoći biti i podrška vjernih navijača.

"Sutjeska je klub sa svijetlom tradicijom i sigurno da je u prednosti, jer je imala mnogo kvalitetnije mečeve i moje je mišljenje da nikad kao ove sezone nije bila veća razlika između Prve i Druge lige. To, međutim, ne znači da ćemo se unaprijed predati, jer favorit uvijek ne pobjeđuje. Vjerujem u moje igrače koji će ostaviti srce na terenu kako bi danas ostvarili povoljan rezultat, što bi za nas bila pobjeda bez primljenog gola", kaže trener Jedinstva Mirko Marić.

S druge strane, fudbaleri Sutjeske svjesni su da ih čeka motivisan protivnik, nezgodan teren i uzavrela atmosfera. Međutim, nikšićki „plavo-bijeli“ su uvjereni da će iz dvomeča sa Jedinstvom izaći kao pobjednici i da će se naredne sezone kraj Bistrice gledati prvoligaški fudbal. Razloge za optimizam pronalaze u sopstvenom ali i u protivničkom taboru.

"Sigurno da smo kvalitetnija ekipa od Jedinstva. Ipak, to moramo da dokažemo na terenu. Lično smatram da već u prvom meču stvari možemo da postavimo na svoje mjesto. Jedinstvo će imati značajnu podršku domaće publike, ali vjerujem da će nas atmosfera dodatno motivisati. Znamo da je teren u lošem stanju i da je to u ovom momentu naš najteži protivnik. Najvažnije je da igramo u najjačem sastavu i da su problemi iza nas. Ako budemo na nivou, rezultatske neizvjesnosti neće biti", samouvjeren je napadač Nikšićana Luka Bakoč.

Revanš se igra u nedjelju u Nikšiću.

Jedinstvo - Sutjeska

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Jovan Kaluđerović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Radulović (Podgorica), Nikola Razić (Podgorica). Početak u 17.30 sati.

Jedinstvo (4-2-3-1): Gujaničić, D. Bećirović (Vuković), Fetahović, Ramić, Alić, Jovanović, Drašković, Kalić, Vukotić, Babača, A. Bećirović.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević – Dubljević, N.Dževerdanović, Vuković, Krivokapić - J.Nikolić, Bulajić, Kasalica, Pejović (Todorović) - Marković, Bakoč.

Bonus video: