Marić otkrio karte za Grkinje: Želja je prvi bod

Crna Gora će 6. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Grčku, nakon početnih poraza u Njemačkoj (10:0) i Irskoj (2:0)
477 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Marić sa svojim stručnim štabom, Foto: FSCG
Mirko Marić sa svojim stručnim štabom, Foto: FSCG

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica na koje računa za duel sa Grčkom u okviru grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 6. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Grčku, dok će pripreme za taj duel početi sjutra (petak).

- Za nas je svaka utakmica u ovoj grupi teška, što je i logično jer dolazimo iz petog šešira, tako da bi i bod protiv Grčke za nas bio veliki uspjeh. Zbog toga moramo dati svoj maksimum, odigrati timski što jače, biti borbeni i pokazati ono najbolje što znamo. Nažalost, imamo određenih kadrovskih problema, zbog povreda neće igrati nama dvije veoma bitne igračice, Ramčilović i Pavićević. Ipak, ne smijemo da kukamo, imamo nekih mladih igračica koje su željne dokazivanja i siguran sam da će ih na pravi način odmijeniti, istakao je selektor Marić, koji izuzetno respektuje narednog protivnika.

- Gledali smo ih na utakmici sa Njemačkom. Taj meč nam ne može biti pravi reper, jer su se Grkinje sve vrijeme branile protiv jedne od najjačih ekipa u Evropi. Ali, i u takvoj situaciji, vidjeli smo da imaju nekoliko veoma kvalitetnih igračica. Protiv nas će drugačije igrati, više će napadati, tako da se spremamo za skroz drugačiji nastup Grčke, smatra Marić.

Golmani: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Crvena zvezda, Srbija).

Odbrana: Milica Radunović (Budućnost), Maja Šaranović, Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Marija Maraš (Breznica), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka), Aleksandra Popović (Vlaznija, Albanija), Sanja Nedić (SFK, BiH), Jovana Nišavić (Obilić).

Vezni red: Jelena Karličić (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Milica Vulić (Ekonomist), Jelena Vujadinović (Breznica), Milica Šebek (Breznica), Darija Đukić (Partizan Bardejov, Slovačka).

Napad: Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Armisa Kuč (SFK, BiH), Nađa Stanović (Katovice, Poljska), Ana Knežević (Breznica), Nađa Đurđevac (Budućnost).

Bonus video: