"Marka" poručila Bejlu: Bez poštovanja. Pogrešno. Nezahvalno. Tim redom

Bejl je nakon utakmice sa Mađarskom uzeo zastavu od navijača na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Real Madrid. Tim redom"
3879 pregleda 1 komentar(a)
Sporna zastava, Foto: Reuters, Reuters
Sporna zastava, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 21.11.2019. 13:33h

Kvalifikacije za EURO 2020 su završene, a jedan od fudbalera koji je bio u centru pažnje tokom posljednjeg reprezentativnog ciklusa je Velšanin Garet Bejl.

Bejl je nakon utakmice sa Mađarskom uzeo zastavu od navijača na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Real Madrid. Tim redom".

Ta zastava je odgovor na kritike bivšeg fudbalera Reala, Predraga Mijatovića koji je nedavno kao stručni konsultant izjavio da Bejl ispred posla u Realu uvijek stavlja reprezentaciju Velsa i golf.

“Bez poštovanja. Pogrešno. Nezahvalno. Tim redom”, piše španska Marka, aludirajući na Bejlovo ponašanje po završetku meča sa Mađarima.

Ovaj list piše da Bejl zbog ovog ispada neće biti sankcionisan, već će ga Zidan dočekati kao da se ništa nije desilo.

Drugi španski list, "As" piše da je Bejlovo ponašanje kap, koja je prelila čašu.

"Bejl je u rupi", piše na naslovnici "Asa".

On je odigrao obje utakmice Velsa prošle nedjelje, a imao je asistenciju protiv Mađarske u pobjedi 2:0, kojom se njegova ekipa plasirala na Evropsko prvenstvo.

Prije tih utakmica Bejl je propustio šest uzastopnih mečeva za Real, zbog, kako je klub naveo, povrede lista. Ako Bejl ne bude u sastavu u subotu protiv Real Sosijedada, biće teško povjerovati u objašnjenje o povredi.

Trener Reala Zinedin Zidan rekao je ljetos da želi da proda Bejla i da bi to bilo najbolje za sve, ali Velšanin nije otišao i poslije toga nije mnogo igrao.

Saigrači su imali zamjerke na Bejla, pošto on umjesto zajedničkih druženja uvijek bira da igra golf. On je najmanje u dva navrata zaradio povrede za vreme partija golfa, a navijači i mediji povezuju te dvije stvari.

Takođe, navijači se pitaju dokle će na "Santjago Bernabeu" trpjeti ponašanje Bejla i ismijevanje kluba, koji ga plaća 15 miliona eura godišnje.

Bejl je 2013. godine iz Totenhema prešao u Real za tada rekordan transfer od 100 miliona eura. Postigao je neke spektakularne golove, ali povrede i duge pauze učinile su od njega igrača na kojeg trener ne može da se osloni.

Britanski mediji spekulišu da bi Bejl mogao da se vrati u Totenhem, otkako je Žoze Murinjo postao trener tog kluba.

Murinjo je 2017. godine, kada je trenirao Mančester junajted, rekao da bi želio Bejla u ekipi.

Bonus video: