Marko Bakić: Uplašio sam se da mi je karijera završena

"Usvojio sam maltene novi stil života nakon povrede. Naučio sam da se drugačije hranim, da duže spavam. Izgubio sam između pet i šest kilograma. Takođe, tokom perioda oporavka, “obrađivao” sam mišiće i drugih djelova tijela"
4593 pregleda 2 komentar(a)
Marko Bakić sa saigračima iz Muskrona, Foto: Mouscron
Marko Bakić sa saigračima iz Muskrona, Foto: Mouscron
Ažurirano: 17.01.2020. 11:01h

Prošla su tri mjeseca otkada je crnogorski reprezentativac, vezista Muskrona Marko Bakić operisao koljeno, a skoro četiri kada mu je na utakmici belgijske lige protiv Vasland-Beverana, u jednom bezazlenom duelu, stradao kolateralni ligament.

I sada broji dane do povratka takmičarskim mečevima - počeo je da trenira odmah nakon nove godine i putovao je sa ekipom na pripreme u Španiji. Radi, doduše, po posebnom programu, ali je potpuni oporavak sve bliži. U razgovoru za belgijske medije, nekadašnji fudbaler Mogrena, Torina, Fiorentine i Brage, u priličnom emotivnoj ispovijesti, kazao je da se u jednom momentu uplašio i da mu je karijera završena.

- Nisam osjećao nogu. Iako nisam bio bio siguran šta mi se tačno dogodilo, odmah sam osjetio da je nešto ozbiljno - kazao je 26-godišnji Bakić, koji je 15 puta nosio dres Crne Gore.

Odmah nakon operacije, zahvalio se na podršci svima iz crnogorske reprezentacije - saigračima, selektoru, članovima stručnog štaba.

U razgovoru za beligijske medije, kazao je koliko mu je značila podrška ljudi iz Muskrona, čiji je najskuplji fudbaler u istoriji.

- Mi smo kao familija. Svi su bili uz mene - menadžment, trener, saigrači, čak i bivši klupski drugovi. Takođe sam dobio poruku podrške od fudbalera Beverena sa kojim sam bio u duelu prilikom povrede. Rekao mi je da je bijesan na sebe, ali ja mu ništa ne zamjeram - nije mogao ništa da uradi - kazao je Bakić, koji je savjete tokom oporavka dobio i od svog velikog prijatelja i saigrača iz reprezentacije, Uplašio sam se da mi je karijera završena

- On je bio u sličnoj situaciji kao ja, ligamenti koljena takođe. Imali smo isti program oporavka. Svakodnevno smo razgovarali.

Bakić ističe koliko mu je povreda pomogla da upozna i “drugu stranu fudbala”.

- Usvojio sam maltene novi stil života nakon povrede. Naučio sam da se drugačije hranim, da duže spavam. Izgubio sam između pet i šest kilograma. Takođe, tokom perioda oporavka, “obrađivao” sam mišiće i drugih djelova tijela. Bilo je zanimljivo raditi čučnjeve sa teretom od 50 kilograma. Sada sam jako srećan, osjećaj mi je dobar. U glavi nemam strah od duela, ne osjećam nikakvu bol, a to je najvažnije. Znam, međutim, da mi treba još puno rada - zaključio je Bakić, koji drugu sezono nosi dres Muskrona.

Njegova ekipa je deseta na tabeli Župile lige .

Bonus video: