Marko Simić: Crna Gora - Srbija, utakmica kao svaka druga

"Sa sportske strane, potpuno je svejedno - Srbija ili bilo koja druga. Nema specijalni priprema, isto je kao i protiv Rumunije i Litvanije. Trudićemo se da prikažemo igru kakvu možemo i znamo", kazao je Simić
325 pregleda 10 komentar(a)
Marko Simić, Foto: Savo Prelević
Marko Simić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2018. 16:52h

"Utakmica kao svaka druga".

Dva dana pred meč između Crne Gore i Srbije, u C Ligi nacija, stigla je i prva izjava koja malo remeti "koncepciju" priče o prvom, istorijskom, dugo iščekivanom duelu dvije fudbalske selekcije.

Tako u derbi ulazi Marko Simić, momak rođen u Obrenovcu, koji za crnogorsku selekciju, u svakom momentu i na svakoj utakmici, ostavi srce na terenu...

"Malo se mediji napravili malo veći pritisak i na nas i na njih, ali mislim da je meč kao i svaki drugi. Igra se za bodove, igramo kući protiv izuzetno kvalitetnog rivala. Znamo kvalitete Srbije, trudićemo se da iskoristimo neke njihove nedostatke. Igramo kući, idemo na pobjedu", kazao je Simić.

"Sa sportske strane, potpuno je svejedno - Srbija ili bilo koja druga. Nema specijalni priprema, isto je kao i protiv Rumunije i Litvanije. Trudićemo se da prikažemo igru kakvu možemo i znamo", kazao je Simić.

Uz Simića, ovoga puta neće biti Stefan Savić...

"Dugo sam tu, ne znam kada smo bili kompletni. Fali Savić, istina je, ali navikli smo. Šta je tu je, imamo tim koji smo gradili, imamo sjajnu atmosferu, svako ko bude igrao daće maksimum".

Na drugoj strani - Aleksandar Mitrović, napadač koji rešeta u Premijer ligi....

"U dobroj je formi. Veoma je snažan, ali za sve ima lijeka".

Srbija ima, pojedinačno, bolji tim, sa više zvijezda, sa igračima iz velikih klubova i najjačih liga...

"Nas je 11 na 11, vidjećemo sve na terenu. Ako mislite da su oni favoriti, nije nikakav problem, mi ćemo se potruduiti da demantujemo".

Ima Crna Gora prednosti, i to više...

"Domaći teren, navijači, atmosfera u timu, dobri igrači, dobre posljednje utakmice...Imamo kvalitetan sastav, sa dobrim igračima, imamo atmosferu i timski duh koji nas vodi iz meča u meč. Dišemo kao jedan, to je naša velika prednost".

Prednost može da bude i oporavljeni Stevan Jovetić...

"Svima mnogo znači što je tu, lakše je igrati sa njim, i pshički je lakše, jer znamo kakav je igrač".

Srbiji će faliti Matić i Kolarov...

"Nije Srbija baš da nema veliki fond igrača...", rekao je Simić.

I za kraj poruka za navijače.

"Pozivam navijače da nas podrže, da nam daju vjetar u leđa, kao što rade stalno, da budu uz nas kako god da bude i što god da bude. Mi ćemo, kao i uvijek, dati maksimum, to neka znaju".

Bonus video: