Marsej eliminisao Inter, Bajern razbio Bazel

Bajern na velika vrata ušao u četvrtfinale, a Marsej golom u 91. minutu rastužio Inter i uništio mu sezonu...
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 22:30h

Bavarska je gledala goleadu Bajerna protiv Bazela, a navijači Intera su na šokantan način morali da se suoče sa realnošću da je za njihov tim ove godine i Liga šampiona preveliki zalogaj.

Bajern je deklasirao Bazel sa 7:0, Inter je pobijedio Marsej sa 2:1, ali mu je to bilo premalo da se domogne četvrtfinala.

Italijanski tim je vodio sa 1:0 (gol Dijega Milita), imao je u rukama produžetke, a onda ga je šokirao Brandao i u sudijskoj nadoknadi nakon greške Lusija odveo svoj tim među osam najboljih, prvi put još od 1993. godine.

Nakon toga se Đampaolo Pacini sa bijele tačke pobrinuo da Inter makar dođe do trijumfa koji u suštini nije značio ništa, ni on nije mogao da izbriše debakl „crno-plavih”...

Marsej je, dakle, junak večeri, ali sva pažnja je usmjerena na Bajern, koji je uhvatio zalet u pravom momentu.

Švajcarci su ispraćeni sa sedam golova iz Minhena, a briljirao je Mario Gomes, strijelac četiri gola u nevjerovatnoj noći za tim Jupa Hajnkesa.

Pored Super Marija su se upisali i Arjen Roben (dva puta) i Tomas Miler.

„Gomes došao na korak od Mesija”, napisao je „Kiker” misleći na činjenicu da mu je falio samo gol da uradi ono što je pošlo zarukom Argentincu prošle sedmice protiv Bajera.

Hajnkes je sijao od sreće, Bajern je u samo četiri dana dao 14 golova - sedam komada je u subotu primio Hofenhajm u Bundes ligi.

"Mislim da je sada svima jasno kakav smo tim", odgovorio je Hajnkes na kritike koje je trpio prethodnih dana.

U Bavarskoj se slavio prolaz i velika partija Bajerna, a Bazel je morao da čestita boljem. Ovo je prvi meč Švajcaraca oves sezone u Ligi šampiona u kojem nisu dali gol...

"Nisam mogao da prepoznam moj tim. Naletjeli smo na raspoloženi Bajern, više se izgleda nije moglo", istakao je trener Bazela Hajko Fogel.

Drugi velikan, Inter, sada može da se okrene Seriji A i da pokuša da čudesnim povratkom dođe do trećeg mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

"Teško je kada na ovakav način ispadnete iz Lige šampiona. Minuti su nas dijelili od produžetaka, a onda se promijenilo sve. Mislim da smo zaslužili prolaz, moji igrači su dali sve što su imali", istakao je trener Intera Klaudio Ranijeri, za kojeg je opet bio koban kolega Didije Dešam.

INTER - MARSEJ 2:1

Milano - Stadion „Đuzepe Meaca”. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Strijelci: Milito u 75, Pacini (penal) u 95. za Inter, Brandao u 91. minutu za Marsej. Žuti kartoni: Zaneti, Samuel, Stanković (Inter), Dijavara, Mandanda (Marsej). Crveni karton: Mandanda 93. minut (Marsej).

Inter (4-3-1-2): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zaneti, Stanković, Poli (Kambjaso)- Snajder (Obi)- Milito, Forlan (Pacini).

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Acpilikueta, Dijavara, Nkulu, Morel - Dijara, Mbija - Amalfitano, Valbuena (Šejru), A. Aju (Braćilijano) – Remi (Brandao).BAJERN - BAZEL 7:0

Minhen - Stadion „Alijanc arena”. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Strijelci: Roben u 11. i 81, Miler u 42, Gomes u 44, 50, 61. i 67. minutu. Žuti kartoni: Boateng (Bajern), Streler i Kabral (Bazel).

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kros - Roben (Timoščuk), Miler (Švajnštajger), Riberi (Pranjić) - Gomes.

Bazel (4-4-2): Šomer – Štajnhofer (Degen), Abraham, Dragović, Park - Šaćiri (Daogari), Kabral, Džaka, F. Frei (Štoker) – Štreler, A. Frei.

Galerija

Bonus video: