Marsej iz nepostojećeg kornera do prvog evropskog finala poslije 14 godina

Salcburg je za 90 minuta na svom terenu nadoknadio dva gola zaostatka sa "Velodroma" (2:0), da bi pet minuta prije kraja drugog produžetka Brazilac Rolando donio svom timu put u Lion, na odlučujući meč, 16. maja
110 pregleda 3 komentar(a)
marsej, Foto: Reuters
marsej, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2018. 21:49h

Olimpik Marsej će biti rival Atletiku u finalu Lige Evrope - francuski tim preživio je dramu u Austriji i u produžecima slavio.

Salcburg je za 90 minuta na svom terenu nadoknadio dva gola zaostatka sa "Velodroma" (2:0), da bi pet minuta prije kraja drugog produžetka Brazilac Rolando donio svom timu put u Lion, na odlučujući meč, 16. maja.

Ali, opet je sudijska odluka imala direktan uticaj na rezultat - odlučujući gol Francuzi su postigli iz nepostojećeg kornera (lopta se od noge njihovog igrača odbila u gol-aut), što je izazvalo lavinu protesta iz domaćeg tabora, a trener Austrijanaca Marko Roze dugo se nakon meča zadržao u nimalo prijatnoj konverzaciji sa arbitrima.

Olimpik je u prvom poluvremenu kontrolisao dešavanja na terenu, početkom drugog imao dvije dobre šanse, da bi Salcburg, koga vodi Marko Roze, bivši igrač Majnca i učenik Jirgena Klopa, pogotkom Aidare u 53. i autogolom Sara u 65. minutu stigao do željenog rezultata.

Gosti su preko Tovana mogli da riješe dvomeč, ali je njegov udarac zaustavila prečka, dok je u produžecima veliku priliku imao štoper domaćih Ćaleta-Car, čiji je udarac sjajno zaustavio golman Pele.

Izgledalo je da će finalistu odlučiti penal-rulet, da bi Rolando, nakon kornera, pogodio donji desni ugao i Olimpiku donio peto finale u istoriji kluba, a prvo nakon 14 godina.

Bonus video: