Martines smiruje Belgijance: Azar će biti spreman

"Eden je čvrst momak, nisam nimalo zabrinut. On je igrač kojeg svi žele da udare. Nekada im to uspije, ali mnogo češće je brži od svih", istakao je Lukaku
1 komentar(a)
Eden Azar Fudbalska reprezentacija Belgije, Foto: Reuters
Eden Azar Fudbalska reprezentacija Belgije, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2018. 18:27h

Belgija je u posljednjoj provjeri pred Mundijal lako izašla na kraj sa Kostarikom (4:1), ali generalna proba nije prošla idealno.

Problem Robertu Martinesu stvara povreda Edena Azara, koji je napustio teren u 70. minutu zbog udarca u butinu.

Naizgled ništa nije opasno, iako belgijski mediji prenose da se as Čelsija jedva kretao nakon utakmice. Javnost je pokušao da smiri i Martines...

"Eden je iz igre izašao poslije nezgodnog kontakta, ali nema potrebe da se diže panika. Veoma sam zadovoljan njegovom igrom. Izgledao je svježe, bio je konkretan i brzo ga očekujte na terenu", rekao je Martines.

Kostarikanci, koji će prvi meč na Mundijalu igrati protiv Srbije, poveli su u Briselu pogotkom Brajana Ruisa, a preokret su donijeli Romelu Lukaku (dvostruki strijelac), Dris Mertens i Miši Bačuaji.

I Lukaku je komentarisao povredu Azara:

"Eden je čvrst momak, nisam nimalo zabrinut. On je igrač kojeg svi žele da udare. Nekada im to uspije, ali mnogo češće je brži od svih", istakao je Lukaku.

A pažnju je nakon utakmice skrenuo selektor Kostarikanaca Oskar Fernandes koji nije znao ko je Azar.

"Imali smo mnogo muka u ovom meču. Najviše problema nam je stvorio igrač sa brojem 10, ne znam kako se zove", istakao je Fernandes aludirajući na najboljeg fudbalera "crvenih đavola".

Bonus video: