Martino: Igrali smo samo 30 minuta

Katalonci u krizi, u posljednja četiri meča izgubili su čak sedam bodova. Sada pprije pad na treću poziciju
0 komentar(a)
Herardo Martino, Foto: Beta/AP
Herardo Martino, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.02.2014. 09:59h

Nakon nepuna 22 mjeseca, Barselona je poražena na „Nou Kampu“. Valensija je iskoristila sve greške španskog šampiona i na kraju zasluženo stigla do tri boda (3:2).

U igri Katalonaca mnogo toga nije štimalo, Leo Mesi je solirao, a pritom i promašio zicer u finišu meča za izjednačenje.

Posljednji poraz pred svojim navijačima Barselona je upisala 21. aprila 2012. godine u duelu sa Realom.

Herardo Martino je bio nezadovoljan poslije meča uz konstataciju da ima još da se igra.

Evidentno je, međutim, da je njegov tim u krizi, pošto je u posljednja četiri meča izgubio čak sedam bodova.

"Prije utakmice sam rekao da ćemo u budućnosti skupo plaćati svaku grešku, a u ovo meču smo ih napravili previše. Igrali smo dobro samo pola sata, a onda je ekipa počela da se ponaša kao da je utakmica gotova i platili smo cijenu za to. Rekao sam igračima da ništa nije izgubljeno i da ne smijemo da odustanemo. Iako će se stanje na tabeli, vjerovatno, promijeniti, ne smijemo da prestanemo da se borimo. Moramo što prije da zaboravimo ovu utakmicu. Ovaj poraz ne smije nikako da utiče na buduće utakmice“, rekao je Martino.

On smatra da je njegov tim mogao u prvom dijelu da riješi sve dileme.

"Kada imate priliku da dokrajčite protivnika, to mora i da uradite, a ne da mu pružati priliku da se vrati u igru. Mi smo Valensiji upravu pružili tu priliku i oni su je iskoristili“.

Dani Alveš je pokušao da prodorima po desnoj strani nađe pukontinu u odbrani Valensije, ali u tome nije uspio. Gosti su se sjajno branili.

"Veoma čudna utakmica. Imali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali onda nam je igra postala veoma spora, Valensija nas je „čitala“. Imali smo priliku da ostvarimo sigurnu pobjedu, ali nismo to učinili“, rekao je Brazilac.

Atletiko Madrid i Real danas igraju svoje duele.

"Jorgandžije“ će dolekati Sosijedad, a „kraljevski klub“ gostuje u Bilbaa.

Da li će Primera dobiti novog lidera nakon 59 nedelja, ostaje da se vidi.

Bonus video: