Martino: Nije lako raditi u Barseloni

"Barselona je veliki klub, veći nego što sam mislio. Veoma je teško raditi u njem", rekao je Martino za španske medije.
0 komentar(a)
Herardo Martino, Foto: Beta AP
Herardo Martino, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.10.2013. 20:06h

Ako nije mogao da pretpostavi, sada mu je jasno - trener Barselone Herardo Martino rekao je danas da nije znao koliko je španski gigant veliki klub sve dok nije došao na Nou Kamp.

Martino je ovog ljeta na klupi Barselone zamijenio Tita Vilanovu, koji je morao da se povuče zbog zdravstvenih problema i borbe sa tumorom.

"Barselona je veliki klub, veći nego što sam mislio. Veoma je teško raditi u njemu, svakondevni rad je komplikovan, ne postoji vrijeme za odmor, jer uvijek imate obavezu da pobjeđujete. Neko uvijek traži krizu, čak i kad je nema. Kada su rezultati dobri, raspravlja se o posjedu lopte, Nejmaru i drugim stvarima", rekao je Martino za španske medije.

On je dodao da rad u Barseloni ima i svoje prednosti.

"Impresioniran sam kako igrači treniraju. Divim im se kako jednostavno rade neke vježbe. Kad zatvorite oči, samo se čuje brz i konstantan zvuk lopte", rekao je 50-godišnji Argentinac.

Martino je prije Barselone predvodio Njuels Old Bojse, a najveći uspjeh ostvario je kao selektor Paragvaja sa kojom je dogurao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

Bonus video: