Marušićev projektil potvrdio pobjedu na „Velodromu”, seviljski berberi „obrijali” Evropu

4 komentar(a)
Adam Marušić, Foto: Reuters
Adam Marušić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2018. 21:19h

Jedan od derbija večeri u Ligi Evrope riješio je crnogorski reprezentativac - Adam Marušić je fenomenalnim udarcem u 90. minutu otklonio sve dileme i potvrdio pobjedu Lacija na gostovanju Marseju (3:1).

Valas je u 10. minutu donio prednost "nebesko-plavima", da bi u 59. povisio Felipe Kaisedo. Dimitri Paje je iz sklobodnog udarca u 86. minutu smanjio i vratio nadu "Velodromu", ali je Marušić (u igri bio od 48. minuta) ubrzo utišao publiku.

Nakon što je Betis savladao Milan na "San Siru", i njegov veliki gradski rival se potrudio da se njegovo ime dobro čuje u Evropi ove noći.

Sevilja je upisala najubjedljiviju pobjedu ove sezone u Ligi Evrope, jer je na "Sančes Pishuanu" savladala turski Ahisar sa 6:0.

Mrežu je treslo pet igrača Pabla Maćina, a jednom je i nesrećni golman Milan Lukač savladao sam sebe.

Vlasnik drugog najubjedljivijeg trijumfa u drugom po kvalitetu kontinentalnom takmičenju je još jedan španski klub - Viljareal je porazio Rapid iz Beča sa 5:0.

I na "Estadio de la keramika" su mreže tresli domaći (Fornals, Ekambi, Raba i Moreno) i gostujući fudbaler (Mateo Barać).

Zanimljivo, Sevilja je vlasnik i treće najubjedljivije pobjede ove sezone u Ligi Evrope, jer je u 1. kolu savladala Standard iz Liježa za 5:1.

Ruben Loftus-Čik je het-trikom donio pobjedu Čelsiju nad BATE Borisovom (3:1), za koji je od 59. minuta igrao Mirko Ivanović.

Jablonec, za koji je 87 minuta na terenu proveo Vladimir Jovović, remizirao je sa Astanom (1:1).

Bonus video: