Maskerano: Nigerija nam ne prija, moramo biti oprezni protiv Hrvata

"Island? Nova je reprezentacija, nema veliku tradiciju, ali je to generacija koja je posljednjim uspjesima potvrdila da ima kvalitet. Na kraju krajeva, bila je ispred Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal", dodao je Maskerano
0 komentar(a)
Havijer Maskerano Fudbalska reprezentacija Argentine, Foto: Reuters
Havijer Maskerano Fudbalska reprezentacija Argentine, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2018. 19:44h

Argentina je na Mundijalu u grupi sa Hrvatskom, Nigerijom i Islandom - svima je jasno da su favoriti za prva dva mjesta "gaućosi" i "vatreni", aliHavijer Maskerano poziva na oprez.

Iskusnom defanzivcu se ne sviđa način igre Nigerijaca jer, kako kaže, stvara nemir njegovoj ekipi.

"Nigeriju poznajemo jako dobro, igrali smo na posljednjem SP. Teško je igrati protiv njih, ne samo zato što su fizički jaki. Zanimljivo je - neorganizovani su i to baš utiče na nas. U toj njihovoj igri se i mi izgubimo, kao da nemamo pozicije. To je najgore za timove poput Argentine, kada igraju "bez glave i repa", jasan je Maskerano.

Hrvatska ima snagu, zna to i bivši fudbaler Barselone.

"To je prvoklasan tim i moramo biti oprezni. Island? Nova je reprezentacija, nema veliku tradiciju, ali je to generacija koja je posljednjim uspjesima potvrdila da ima kvalitet. Na kraju krajeva, bila je ispred Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal", dodao je Maskerano.

Bonus video: