Mateus: Ako dobijemo, vraćamo se u igru

"Poznajem stil igre protivnika, imam iskustvo sa crnogorskim fudbalerima iz vremena dok sam bio trener u Partizanu" - kazao je Mateus.
0 komentar(a)
LOTAR, Foto: Savo Prelević
LOTAR, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2011. 19:16h

Legendarni Njemac Lotar Mateus ljubazno je odgovarao na pitanja crnogorskih i bugarskih novinara, a po ulasku u pres-salu svima je poželio “Dobro veče”.

Selektor bugarske reprezentacije bio je umjereni optimista pred sjutrašnji okršaj...

"Igramo veoma važnu utakmicu, svi znaju situaciju u našoj grupi. Crnogorci su trenutno u velikoj prednosti u odnosu na nas i Švajcarce, ali u fudbalu je sve moguće. Poštujemo Crnu Goru i njenog selektora, naš protivnik je igrao odlično u dosadašnjem toku kvalifikacija. Mi, smo, međutim, stigli puni samopouzdanja i učinićemo sve da zadovoljni odemo odavde", rekao je Mateus.

Bugarski selektor je spremno dočekao pitanje da li je odgledao prvu utakmicu između Bugarske i Crne Gore u Sofiji (naš tim je baš kao protiv Velsa i Švajcarske slavio sa 1:0)

"Gledao sam i znam rezultat. No, Crna Gora tada nije igrala bolje od Bugarske. Mislim zapravo da je Bugarska dominirala", ističe Mateus.

Naša selekcija bi trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu na Prvenstvo Evrope, dok bi Bugari eventualnom pobjedom vratili nadu.

"Utakmica je mnogo bitna za Crnu Goru, oni imaju samopouzdanje, igraju pred svojim navijačima. Poznajem njihov stil, imam iskustvo sa crnogorskim fudbalerima iz vremena dok sam bio trener u Partizanu. Ovo nije prijateljski meč. Svjesni smo, međutim, da ukoliko osvojimo tri boda možemo da se vratimo u igru u ovim kvalifikacijama", rekao je selektor Bugarske.

Naš rival nije napravio dobru uvertiru za sjutrašnji meč "Bugari su poraženi sa 1:0 u prijateljskom meču od Korzike.

"Veoma sam zadovoljan igrom, ne i rezultatom, ali šanse kakve smo promašili protiv Korzike možemo da iskoristimo u Podgorici", istakao je Mateus.

Interesantno da naš selektor ima pozitivan skor u sudaru sa Mateusom (pobjedu i remi). Kranjčar je tada predvodio Hrvatsku, dok je sadašnji selektor Bugara bio na klupi Mađarske.

"To je statistika, a ona ne mora ništa da znači - dodao je Mateus.

Kranjčar je iskusan i lukav trener

A primjedbu bugarskih novinara da je Kranjčar za razliku od Mateusa saopštio startnu postavu, proslavljeni Njemac je “razmotrio” u diplomatskom tonu...

"Kranjčar je veoma iskusan i lukav trener. Činjenica da je saopštio tim ne mora da znači da će igrati u isto takvoj postavi. Sigurno je da ćemo i mi i oni istrčati na teren sa 11 fudbalera. Imam startnu postavu u glavi, samo to mogu da vam kažem.

Ako vam saopštim tim a u međuvremenu se predomislim, ispašću lažov. Zbog toga je bolje da ne kažem ništa - rekao je selektor Bugara.

Da li će Brazilac Markinjos zaigrati?

"Možda će ovo biti njegova prva utakmica, Markinjos je odigrao odlično drugo poluvrijeme na Korzici", zaključio je Mateus.

Bonus video: