Mateus: Engleska je pod pritiskom

"Sav pritisak je na Engleskoj. Naš protivnik želi da pobjedom ostane ispred Crne Gore i da osvoji maksimalnih šest bodova pred gostovanje u Podgorici", kazao je njemački stručnjak.
0 komentar(a)
Engleska, Foto: REUTERS
Engleska, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.09.2011. 18:12h

Fabio Kapelo je juče rekao sve rečenicom da ne želi da mu meč u posljednjem kolu protiv Crne Gore rješava bilo šta, a sada mora i da pređe na djela i da pobijedi Bugare kako bi njegove ambicije imale pokriće.

Gordi albion sjutra gostuje na stadionu „Vasil Levski” u Sofiji i interesuje ga samo trijumf. Engleski mediji napominju da njihov nacionalni tim nije u baš najboljem ritmu i da je igrao neriješeno u posljednja dva meča (prijateljski sa Ganom i onaj sa Švajcarcima u kvalifikacijama).

"Očekujemo pobjedu, vjerujem da smo bolji i da ćemo to da dokažemo na terenu. Gostovanja u kvalifikacijama nikada nisu laka, ali dolazimo u Sofiju puni samopouzdanja", rekao je Vejn Runi, koji je u fantastičnoj formi.

A valjda je stanje u engleskoj reprezentaciji najbolje opisao selektor Bugara Lotar Mateus.

"Sav pritisak je na Engleskoj. Naš protivnik želi da pobjedom ostane ispred Crne Gore i da osvoji maksimalnih šest bodova pred ključno gostovanje u Podgorici", kazao je njemački stručnjak.

Srbija igra jednu od najvažnijih utakmica, protivnik je Sjeverna Irska u Belfastu, a selektor „orlova” Vladimir Petrović Pižon je čak i protivniku prepustio ulogu favorita.

"Sjeverna Irska ima pravo da bude optimista i ja joj prepuštam ulogu favorita s obzirom na to da je trenutno ispred nas na tabeli", istakao je Pižon.

U istoj grupi, Slovenija dočekuje Estoniju, dok Italiju čeka rutinsko gostovanje protiv Farskih ostrva.

Grupa A: Azerbejdžan - Belgija, Turska - Kazahstan, Njemačka - Austrija.

Grupa B: Rusija - Makedonija, Andora - Jermenija, Republika Irska - Slovačka.

Grupa C: Sjeverna Irska - Srbija, Slovenija - Estonija, Farska ostrva - Italija.

Grupa D: Bjelorusija - BiH, Luksemburg - Rumunija, Albanija - Francuska.

Grupa E: Finska - Moldavija, Mađarska - Švedska, Holandija - San Marino.

Grupa F: Izrael - Grčka, Gruzija - Letonija, Malta - Hrvatska.

Grupa G: Bugarska - Engleska, Vels - Crna Gora.

Grupa H: Norveška - Island, Kipar - Portugal.

Grupa I (subota): Škotska - Češka.

Bonus video: