Mateus: Nije tika-taka za Bajern

"Ukoliko izgube od Borusije u finalu kupa, biće ozbiljnih razgovora u vezi rada štručnog štaba", rekao je Mateus za Bild
50 pregleda 3 komentar(a)
Mateus, Foto: Savo Prelević
Mateus, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.05.2014. 22:26h

Lotar Mateus kritikovao je trenera Bajerna Pepa Gvardiolu zbog načina igre.

Nekadašnji fudbaler Bajerna je poručio da Gvardiola mora da pobijedi Borusiju iz Dortmunda u finalu nacionalnog kupa ukoliko želi da ostane na klupi.

Gvardiola je ljetos preuzeo Bajern, koji je prošle sezone uzeo "triplu krunu", i od početka je htio da prenese sistem iz vremena kada je sa uspjehom trenirao Barselonu.

"Ne možete u Bajernu da igrati "tika-taku", kao i da igra kao što su Barselonini igrači. Gvardiola je previše mijenjao taktiku i igrače i sve je krenulo loše po bavarski tim. Ne mogu da shvatim da kapitena Filipa Lama stalno rotira na poziciji veznog i desnog beka. Ukoliko izgube od Borusije u finalu kupa, biće ozbiljnih razgovora u vezi rada štručnog štaba", rekao je Mateus za Bild.

Mateus je igrao za Bajern u dva navrata, od 1984. do 1988, kao i 1992. do 2000. godine i odigrao je 406 utakmica i postigao 99 golova.

Sa Bajernom je osvojio sedam titula u Bundesligi, tri nacionalna kupa, tri Liga kupa, jedan Superkup Njemačke, Kup Uefa, dok je dva puta je poražen u finalu Lige šampiona.

On je u trenerskoj karijeri vodio bečki Rapid, Partizan, Atletiko Paranense, Red Bul Salcburg, Makakabi iz Netanje, a bio je i selektor reprezentacija Mađarske i Bugarske.

Finale njemačkog kupa igra se 17. maja u Berlinu.

Bonus video: