Matićev projektil i preokret Junajteda: Kristal Palas vodio 2:0, a onda pao u 91.

Srpski vezista donio trijumf "đavolima" u Londonu
0 komentar(a)
Nemanja Matić Mančester junajted, Foto: Reuters
Nemanja Matić Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2018. 22:11h

Mančester junajted je odbranio drugo mjesto od Liverpula, i to na nevjerovatan način - preokretom na "Selhrst parku" protiv Kristal Palasa i nakon što je početkom drugog poluvremena imao dva gola minusa.

Na kraju, "đavoli" su slavili rezultatom 3:2 i napravili odličnu uvertiru pred veliki derbi sa "redsima" za vikend na "Old trafordu".

Bio je to meč u kojem je tim Žozea Murinja ponudio mnogo loših stvari, ali i ono najbolje što ima kada prestane da kalkuliše.

Prvo su viđene početničke greške posljednje linije, a onda i napadačka sila koju je u sudijskoj nadoknadi evrogolom začinio Nemanja Matić - srpski vezista je bio tvorac preokreta, jer je fenomenalnim golom sa 25 metara donio tri boda.

Prethodno, Taunsend i Van Anholt su donijeli 2:0 domaćinu, Smoling i Lukaku poravnali do 76, nakon čega je u vazduhu bilo da će utakmica teško biti završena rezultatom 2:2.

Viđene su šanse na obje strane, a sreća je pogledala Junajted, iako je i De Hea imao kod 2:2 maestralnu odbranu.

Matić je u 92. minutu izrastao u junaka, možda zaslužio i koji dan više za odmor od Murinja, nakon što mu je ponudio tri nakon briljantne partije protiv Čelsija prije osam dana.

Junajted i dalje ima dva boda više od Liverpula na drugom mjestu, dok je Kristal Palas i dalje u zoni ispadanja i na minus jedan od opstanka.

Bonus video: