Mazari: Nije sigurno da ostajem

„Normalno je da nije sigurno da ostajem, čim sam obavijestio čelnike kluba da bih morao promijeniti sredinu na kraju sezone“, kazao je Mazari.
76 pregleda 0 komentar(a)
Valter Mazari, Foto: Reuters
Valter Mazari, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2011. 12:38h

Ni nakon sjajne sezone, u kojoj je dugo bio u trci za Skudeto, ne znači da Napoli na kraju sezone neće ostati bez trenera Valtera Mazarija, ali ne voljom kluba. Već neko vrijeme, naime, spekuliše se da bi Mazari mogao napustiti Napoli na kraju sezone zbog ne baš idiličnog odnosa sa predsjednikom kluba, inače filmskim magnatom Aurelijom de Laurentisom.

Problem je u tome što je Napoli ove sezone izvukao i više od maksimuma od ekipe, prvenstvo će završiti na drugom ili trećem mjestu, što znači da će preskočiti kvalifikaicje za Ligu šampiona. Međutim, Mazari je svjestan da su Napoliju potreban pojačanja, kako bi i iduće sezone bio konkurentan, posebno u Ligi šampiona.

De Laurentis, sa druge strane, želi da klub posluje na zdravim osnovama, bez dugova i ulaganja koja se ne mogu vratiti, i koja vode u zaduživanja. Prevedeno – teško je očekivati neka značajnija i skopocjena pojačanja.

A sve se poklapa sa željom Juventusa da na ljeto nađe nasljednika Luiđiju Del Neriju nakon razočaravajuće sezone. A Juve je Juve, pa ni Mazari nije imun na interesovanje „Stare dame“. Torinski klub, međutim, neće napraviti nikakav korak naprijed ka Mazariju prije nego on riješi svoj status u Napoliju, sa kojim je pod ugovorom do 2013. godine. A Mazari je već nešto uradio po tom pitanju...

„Normalno je da nije sigurno da ostajem, čim sam obavijestio čelnike kluba da bih morao promijeniti sredinu na kraju sezone“, kazao je Mazari.

Predsjednik Napolija ima jasan stav po ovom pitanju...

„Mazari je pod ugovorom“, kazao je De Laurentis.

Bonus video: