Mbape opet žrtva prevare? Francuz tuži agencije zbog reklamiranja bitkoina

Ovo nije prvi put da je Mbape žrtva ovakve prevare, jer je prošle godine hakovan njegov Tviter nalog i na njemu su objavljeni tvitovi koji podstiču fanove da ulažu u kriptovalute
1896 pregleda 0 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Beta/AP
Kilijan Mbape, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2020. 17:47h

As Pari Sen Žermena Kilijan Mbape je prijavio nezakonito korišćenje njegovog imena u marketinške svrhe, prenosi "L’Ekip".

Mbape, naime, tvrdi da su neke agencije iskoristile njegovo ime reklamiranje kriptovaluta, kao što je bitkoin. Lažna reklama za ulaganja u kritovalute nosi naslov:

"Posljednje ulaganje Kilijana Mbapea vrši pritisak na stručnjake i plaši velike banke".

On je u toj reklami predstavljen kao milijarder kojem je nakon nekoliko mjeseci ulaganja kriptovaluta donijela veliku zaradu.

U reklami postoji i Mbapeova izjava u kojoj tvrdi da mu je formula koju su mu ponudili "bila čudesna i da i drugi mogu postati milioneri za dva do tri mjeseca".

Ovo nije prvi put da je Mbape žrtva ovakve prevare, jer je prošle godine hakovan njegov Tviter nalog i na njemu su objavljeni tvitovi koji podstiču fanove da ulažu u kriptovalute.

Prema podacima Agencije za finansijsko trgovanje (AFM), samo u 2018. godini je zabilježeno 1.100 takvih tužbi i prijavljena krađa od 55,5 miliona eura.

Bonus video: