Mbapeu se ostvarila želja: Selfi sa Drogbom, deset godina kasnije

"Prije tačno deset godina prišao mi je jedan dječak i želio da se slika sa mnom. Obećao sam mu da ćemo se slikati nakon utakmice, ali sam ga na kraju odbio jer je to bila ona utakmica protiv Barselone 2009. godine kada smo pokradeni", objasnio je Drogba
5340 pregleda 0 komentar(a)
Selfi iz Pariza, Foto: Twitter
Selfi iz Pariza, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.12.2019. 11:13h

Šestog maja 2009. godine Čelsi i Barselona igrali su revanš polufinala Lige šampiona. Bio je to čuveni dvoboj na "Stamford bridžu", završen 1:1, nakon kojeg je Barselona izborila finale u Rimu.

Gol za Barselonu, vrijedan finala postigao je Andres Inijesta u 93. minutu, nakon čega su igrači Čelsija skočili na glavnog arbitra, Toma Heninga Ovreboa, nezadovoljni suđenjem.

Norvežanin je postao glavni negativac u Londonu, a sve zbog odluka na štetu igrača Čelsija. I danas se pamti momenat kada se Didije Drogba nakon meča unosi u lice sudiji.

Sve to posmatrao je sa strane tada jedanaestogodišnji Kilijan Mbape, koji je bio na probi u Čelsiju. Nakon meča mladi Francuz želio je da se slika sa Drogbom, ali je napadač "plavaca" nezadovoljan suđenjem i eliminacijom iz Lige šampiona odbio molbu dječaka.

Sada se Drogba iskupio. Napadač Čelsija bio je voditelj na ceremoniji dodjele Zlatne loptte Paizu, a Mbapea je pozvao na binu prilikom uručivanja nagrade Matijasu de Lihtu za najboljeg mladog fudbaelra.

"Prije tačno deset godina prišao mi je jedan dječak i želio da se slika sa mnom. Obećao sam mu da ćemo se slikati nakon utakmice, ali sam ga na kraju odbio jer je to bila ona utakmica protiv Barselone 2009. godine kada smo pokradeni. Bio sam toliko iznerviran sudijskim odlukama da nijesam pristao na fotografiju. Kasnije sam saznao da je to bio Kilijan Mbape i došlo je vrijeme da mu ispunim obećanje", Drogba nakon čega je zamolio publiku da ustane napravio selfi sa Mbapeom i voditeljkom programa.

Mbapeu se, konačno, želja ispunila.

Bonus video: