Meč OFK Titograda i Sutjeske u sjenci trzavica u domaćem timu

Fudbaleri OFK Titograda, naime, razmišljaju i o štrajku zbog neisplaćenih zarada uoči današnjeg meča sa Sutjeskom (15 sati, TV), zbog čega se i Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) oglasio saoštenjem. Iz kluba su, međutim, brzo reagovali na to saopštenje tvrdeći da - nikom ne duguju ništa
3520 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča OFK Titograd - Sutjeska u avgustu, Foto: Savo Prelević
Sa meča OFK Titograd - Sutjeska u avgustu, Foto: Savo Prelević

Trzavice u jednom od timova koji je pretendovao za visok plasman obilježavaju finiš jesenje polusezone u Telekom 1. CFL.

Fudbaleri OFK Titograda, naime, razmišljaju i o štrajku zbog neisplaćenih zarada uoči današnjeg meča sa Sutjeskom (15 sati, TV), zbog čega se i Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) oglasio saoštenjem. Iz kluba su, međutim, brzo reagovali na to saopštenje tvrdeći da - nikom ne duguju ništa.

“Podržavamo igrače OFK Titograda u njihovom razmišljanju da iskažu protest protiv svog kluba zbog neisplaćivanja zarada, ali ujedno i fudbalerima sugerišemo da ne radikalizuju svoje protivljenje tako što bi organizovali štrajk ili slične postupke, već da mirno i dostojanstveno ispune svoje obaveze prema klubu u ovoj polusezoni”, navodi se u saopštenju SPFCG.

“S druge strane, želimo da istaknemo da ni klub OFK Titograd nema prava da na legitimni protest igrača odgovara prijetnjama o suspenziji igrača i time samo dodatno doprinosi podizanju tenzija, zbog čega apelujemo na klub da uloži napor na poštovanje prava igrača koja su zagarantovana propisima”, istakli su iz Sindikata.

Rješenje, međutim, mora da bude - dugoročno, kako bi se ugasio, ne samo ovaj “požar”. “SPFCG ovim putem želi da opet da ukaže na ranije iznijet stav da je profesionalizacija fudbalskih ligaških takmičenja jedna od ključnih stvari za dalji razvoj fudbala u Crnoj Gori. Smatramo da povećanje broja profesionalnih ugovora, te samim tim i obezbjeđivanje egzistencije igrača predstavlja ključan momenat na kome SPFCG već duži period insistira i u vezi čega ima i svesrdnu podršku FSCG, ali je bitno da to prepoznaju i sami klubovi”.

U reagovanju OFK Titograda se, međutim, tvrdi da SPFCG obmanjuje javnost.

“OFK Titograd u ovom trenutku nema dospjelih i neisplaćenih dugovanja ni prema jednom zaposlenom u klubu, računajući fudbalere. U klubu postoje pravilnici - disciplinski pravilnik i pravilnik nagrađivanju - i ti pravilnici se poštuju. Pravilnike su potpisali fudbaleri i stručni štab, a i isti su predati FSCG. Svojim saopštenjem, SPFCG je pokazao površnost, ali i neznanje. Nama, u OFK Titogradu, jasno je da se radi o nepoznavanju materije i paušalnom pristupanju, onome što u SPFCG smatraju problemom. Isti ti, koji se žale na neisplaćene obaveze, ne ističu činjenicu, da su, vrijednim radom, trudom i rezultatima na terenu, mogli zadužiti i više nego ozbiljne premije, koje višestruko prelaze iznose njihovih mjesečnih nagrada i stipendija”, kaže se, između ostalog, u reagovanju kluba sa Starog aerodroma.

Protiv takvog OFK Titograda, Sutjeska će pokušati da prekine lošu seriju - poraz i remi, koji je Nikšićane i skinula sa prve pozicije.

Budućnost će, dva sata kasnije, teoretski osigurati jesenju titulu ako osvoji barem bod protiv Rudara pod Goricom, ali je za tim Mladena Milinkovića mnogo važnije da nastavi seriju pobjeda i ode na polusezonu sa minimum šest bodova prednosti.

Danas u 13 sati igraju još Grbalj - Iskra, Kom - Zeta i Petrovac - Podgorica

Bonus video: