Meč u Dortmundu odložen zbog eksplozije; Vacke: Igrači su u šoku

"Bomba je eksplodirala na putu od hotela ka stadionu. Igrači su na sigurnom, ni na stadionu nema opasnosti", saopšteno je na Tviter nalogu Borusije
0 komentar(a)
Borusija Dortmund autobus incident, Foto: Reuters
Borusija Dortmund autobus incident, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2017. 19:49h

Drama u Dortmundu - prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Borusije i Monaka odložena je za sjutra u 18.45 nakon nekoliko eksplozija koja su se dogodile u blizini autobusa "milionera".

Agencija AFP je objavila da je autobus koji je prevozio igrače oštećen, kao i da je Marku Bartri povrijeđena ruka od stakla nakon incidenta koji se dogodio nešto manje od dva sata prije termina u kojem je trebalo da se odigra utakmica.

"Igrači su u šoku, sada nam samo treba mir", rekao je sportski direktor Borusije Hans-Joakim Vacke.

Epilog je da nije bilo uslova da se meč odigra, iako bezbjednost navijača na "Signal Iduna parku" nije ugrožena.

"Bomba je eksplodirala na putu od hotela ka stadionu. Igrači su na sigurnom, ni na stadionu nema opasnosti", saopšteno je na Tviter nalogu Borusije.

Postavljene su čak tri eksplozivne naprave koje su se nalazile na desetak kilometara od stadiona, potvrdila je policija.

"Došlo je do tri detonacije u blizini autobusa Borusije. Sve ostale informacije koje mogu da se pročitaju na društvenim mrežama samo su spekulacije i molimo sve da se suzdrže od toga dok se vodi istraga", saopšteno iz policije Dortmunda.

Bonus video: