Meč zbog kojeg se izlazi u Evropu

Fudbaleri Budućnosti trenirali su sinoć po kiši na "Kristal areni", na kojoj će večeras doživjeti lijepo evropsko iskustvo
84 pregleda 9 komentar(a)
Genk, Foto: V.Radonjić
Genk, Foto: V.Radonjić
Ažurirano: 14.07.2016. 00:08h

Evropa u najvećem mogućem sjaju - to čeka fudbalere Budućnosti, večeras na „Kristal areni” u Genku, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Eliminacijom Rabotničkog, pomalo iznenađujućom, s obzirom na to u kakvom se stanju nalazi nekadašnji velikan crnogorskog fudbala, momci Miodraga Vukotića uradili su veliku stvar, i za sebe i za klub.

I dok će se kasa Podgoričana uskoro pripuniti sa 410 hiljada eura, kao nagrada Uefe, Risto Radunović i društvo spremni su za iskustvo kakvo neće sakupiti u crnogorskoj ligi, ni u sve 33 utakmice tokom jedne sezone.

"Prezadovoljni smo, jer se ovakva prilika rijetko pruža. Imamo šansu da vidimo gdje smo u odnosu na pravu evropsku ekipu, iz lige koja je mnogo jača nego naša. Poštujemo Belgijance, koji su mnogo skuplja ekipa, ali nećemo se unaprijed predati, daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Totalno smo rasterećeni, što je naša prednost, kao i to što smo već odigrali dva takmičarska meča, za razliku od Genka, koji večeras počinje. Protivnik je, naravno, veliki favorit i moramo da budemo jako koncentrisani i disciplinovani, jer će sigurno kazniti svaku našu grešku", kaže Radunović.

Za razliku od prvog meča u Skoplju, Vukotić večeras ima kompletan tim na raspolaganju. Izuzetak je odsustvo novajlije Gorana Vujovića, koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona koji “vuče” još dok je nosio dres Sutjeske.

"Najvažnije je da momci vjeruju u sebe. Za ovakve mečeve nije potreban dodatni motiv, a nema razloga za strah. Vidjeli smo da su čuda u fudbalu moguća, da favoriti ne pobjeđuju uvijek", kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Nakon prilično teškog puta (spavanje u Trebinju, pa let Dubrovnik - Brisel, pa opet vožna do Genka), fudbaleri Budućnosti trenirali su sinoć na “Kristal areni”, po jakoj kiši...

"Moramo da držimo raspored na terenu, da budemo disciplinovani, da Genku otežamo posao. Iskusniji smo za dva meča u Evropi, a iako je Genk puno jači od Rabotničkog, znamo šta treba da radimo na terenu", kaže Miloš Dragojević, golman Budućnosti.

Bufel: Želimo miran put u Crnu Goru

Pripramajući se za evropski start, Genk je igrao prijateljske mečeve - remizirao je sa Lirsom (0:0), napunio mrežu Lomela (4:0)...

Uoči večerašnjeg duela sa Podgoričanima, na konferenciji za novinare govorili su trener Peter Maes i kapiten Tomas Bufel, nekadašnji belgijski reprezentativac.

"Iza nas su tri sedmice teških priprema, ali to ne smije da bude izgovor. Naš cilj je plasman u grupnu fazu Lige Evrope", kazao je Maes, koji je upoznao Budućnost:

"U pitanju je mlad i dinamičan tim, koji je sposaban da napravi jak blok u defanzivi, ali i da bude opasan naprijed. Ipak, razlika je u kvalitetu i očekujem da to moji moci pokažu".

I Bufel je govorio u sličnom tonu:

"Ne smijemo slijepo da napadamo, moramo da budemo strpljivi i vrata će se otvoriti. Želimo pobjedu u prvom meču kako bismo mirnije putovali u Crnu Goru".

Bonus video: