Medalju svjetskog prvaka prodao za narkotike

Brazilski fudbaler je zlatnu medalju prodao za 1.200 eura da bi kupovao kokain
4014 pregleda 2 komentar(a)
Donizete
Donizete

Nekadašnji defanzivac Sao Paula, Flavio Donizete, rekao je da je prodao medalju svjetskog klupskog prvaka zbog kupovine narkotika.

Donizete je bio svjetski klupski prvak u dresu "trikolora" 2005. godine, pobjedom u finalu nad LIverpulom Rafe Benitesa 1:0.

Donizete je bio rezervni igrač u tom finalu.

„Prodao sam medalju pobjednika klupskog Svjetskog kupa za kupovinu droge. Prodao sam je za 7.000 reala, što je otprilike 1.200 eura. Da sam znao koliko to košta, prodao bih je ranije. Nema smisla da ne kažem istinu", otkrio je fudbaler za "Globo Esporte"

"Rođak mi je poslao poruku o ponudi, a ja sam pristao. Rođak mi e sada izvinjava, jer nije znao u kakvim sam bio teškoćama... Kada sam dobio novac za medalju, potrošio sam sve na kokain. Prvih hiljadu reala za kokain sam potopšio u samo dva dana".

Donizete je objasnio dau početku nije iamo problema sa drogom.

"U početku sam uzoimao po malo, ali vremenom je kokain psotao centar mog svijeta. Sev sam na drogu potrošio. Nisam sebi smio dozvoliti da ostanem bez doze. Ujutro, popodne i naveče morao sam uzimati kokain. Izgubio sam sve, osim porodice, jer su supruga i kćerke ostale uz mene, uprkos svemu“.

Donizete je uspio da se izliječi.

"Moja genetika je čudna. Nakon svih tih problema ja se sjećam svega. Sada se smijem, spavam, uživam u životu i jedino mi nedostaje da igram", zaključio je 36-godišnji Donizete.

Bonus video: