Mediji: Fabregas stiže u Čelzi za 30 miliona funti

Fabregas će vjerovatno biti drugi reprezentativac Španije koji će u ovom prelaznom roku pojačati Čelzi, jer se očekuje da uskoro potpis na ugovor sa "plavcima" stavi i Dijego Kosta
4 komentar(a)
Fabregas, Foto: Beta/AP
Fabregas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2014. 20:01h

Sesk Fabregas će iz Barselone preći u Čelzi za sumu od 30 miliona funti, prenio je danas poznati britanski radio Toksport.

Fabregas je prethodne tri sezone proveo u Barseloni, ali se nije najbolje snašao u tom klubu zbog čega je, navodno, riješio da promijeni sredinu.

Španac je već igrao u Premijer ligi, od 2003. do 2011. godine, kada je bio član drugog londonskog velikana, Arsenala.

Sa Arsenalom je osvojio Komjuniti Šild i FA kup.

U dresu Barselone je osvojio Primeru, Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i dva Superkupa Španije.

Fabregas će vjerovatno biti drugi reprezentativac Španije koji će u ovom prelaznom roku pojačati Čelzi, jer se očekuje da uskoro potpis na ugovor sa "plavcima" stavi i Dijego Kosta.

Fabregas bi trebao da zaijeni dugogodišnjeg fudbalera Frenka Lamparda, koji je početkom nedjelje otišao iz Čelzija i najvjerovatnije će potpisati ugovor sa novim klubom u američkoj Mejdžor ligi Njujork sitijem.

Mogućnost dolaska Fabregasa u Čelzi pozitivno je ocijenio i sadašnji napadač "plavaca", Fernando Tores, takođe reprezentativac Španije.

"Veliki igrači su uvijek dobrodošli u Čelzi. Svi znamo koliko je kvalitetan igrač Fabregas, a još veća prednost mu je što je već igrao u Premijer ligi. On bi bio savršen igrač za naš tim i nadam se da će preći u Čelzi", rekao je Tores za Marku.

Bonus video: