Mediji iz Hrvatske: Crnogorci nam čudesnim preokretom oteli medalju

Evo šta mediji iz Hrvatske pišu o pobjedi "ajkula" nad "barakudama"
8603 pregleda 3 komentar(a)
Naslov lista "24 sata", Foto: 24 sata (screenshot)
Naslov lista "24 sata", Foto: 24 sata (screenshot)
Ažurirano: 26.01.2020. 19:19h

Finale rukometnog Eura i poraz "kauboja" od Španije u centru je pažnje hrvatskih medija, koji istovremeno žale za porazom svoje reprezentacije na vaterpolo Euru.

Crna Gora je u obračunu za treće mjesto, u pravom trileru u Budimpešti, preokretom koji će se pamtiti savladala Hrvatsku 10:9 i osvojila bronzanu medalju.

"Ivović je nezaustavljiv, Hrvatska ostala bez bronze nakon čudesnog preokreta Crne Gore", piše Index.hr.

Index.hr (screenshot)
Index.hr (screenshot)

U tekstu pod naslovom "Izgubili smo bronzu", zagrebački "Jutarnji list" list ovako opisuje dešavanja iz Budimpešte:

"U dosta zgodnoj, novoizgrađenoj Duna Areni (otvorena 2017.) koja sjedi pored Dunava, hrvatski su vaterpolisti dogurali do utakmice za bronzu, utakmice koja je nudila mogućnost da u ustima ipak ostane ukus pobjede. Silno razočaranje uvuklo se u njih, ali i u selektora Ivicu Tucka nakon tijesnog poraza od Španaca u polufinalu. Očito da je tmurno raspoloženje bilo nepremostiva prepreka u ovom meču u kojem je Crna Gora slavila 10:9.

Jutarnji list (Screenshot)
Jutarnji list (Screenshot)

"Večernji list" piše o nevjerovatom preokretu Crne Gore:

"Hrvatska je u tri navrata imala i četiri gola prednosti (6-2, 7-3, 8-4), no nije to uspjela odbraniti. Crna Gora je uspjela preokrenuti rezultat, a minut prije kraja i povesti sa 10-9. Hrvatska je imala napad za produžetak, ali Maro Joković nije bio precizan. Crnu Goru je do pobjede predvodio Aleksandar Ivović s pet golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić sa po dva gola", piše u tekstu.

Večernji list (screenshot)
Večernji list (screenshot)

I "barakude" bez pobjede, piše 24 sata, povezujući poraze hrvatske vaterpolo i rukometne reprezentacije.

"Crna Gora preokretom uzela bronzu!"

I mediji iz Srbije pišu o prvoj medalji vaterpolo reprezentacije Crne Gore nakon četiri godine.

"Barakude su imale četiri gola prednost i u trećoj četvrtini, ali je onda uslijedio nestvaran pad u igri i "ajkule" dolaze do velikog preokreta. Pobjedonosni gol postigao je Ivović, koji je tačno na minut do kraja utakmice postavio konačan rezultat - 10:9", piše B92.

B92 (screenshot)
B92 (screenshot)

Ovo je prva bronza naše reprezentacije na velikim takmičenjima, iz petog pokušaja - tri puta smo poraženi u meču za 3. mjestu na Olimpijskim igrama, jednom na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: