Mediji: Mihajlović novi selektor Srbije

Mihajlović je navodno poslije dugih pregovora sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije pristao da vodi "orlove" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 10:49h

Bivši proslavljeni srpski fudbaler i trener nekoliko italijanskih klubova, Siniša Mihajlović naredne nedjelje biće promovisan u selektora fudbalske reprezentacije Srbije, prenosi danas beogradska štampa.

Mihajlović je navodno poslije dugih pregovora sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije pristao da vodi "orlove" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Bivši fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera trebalo bi u utorak da doputuje u Beograd, dok je zvanično potpisavanja ugovora predviđeno za završetak sezone u Italiji.

Iako su pojedini mediji objavili da je dogovor sa Mihajlovićem gotova stvar, kako B92 nezvanično saznaje, on će tek sljedeće nedjelje prvi put ozbiljnije pričati sa prvim čovjekom Fudbalskog saveza Srbije o mjestu selektora.

Kako nezvanično saznaje B92 iz vrha FSS, Mihajlović je i dalje samo jedan od kandidata za selektora, a i dalje su u igri i Ljubiša Tumbaković i Goran Stevanović, sa kojima, takođe, tek treba da budu obavljeni razgovori.

U zavisnosti od toga kada dođe u Beograd, ako ne u utorak, onda bi narednih dana Mihajlović trebalo da ima kontakt sa Karadžićem, ali je konačan dogovor još daleko, prenosi B92. Prema saznanjima sprskog portala, Mihajlović je tražio i dobio karte za polufinale Kupa Srbije, između Partizana i Crvene zvezde, koje se igra u srijedu.

Kako B92 saznaje, sa Mihajlovićem, pored finansijske konstrukcije, još uvijek nije dogovoren njegov plan, odnosno kako on vidi funkcionisanje reprezentacije u narednom periodu. Tek poslije toga, ali i ostalim kandidatima, će biti donijeta konačna odluka ko će sjesti na klupu Srbije, a to bi trebalo da se desi krajem mjeseca ili početkom maja.

Mihajlović je trenersku karijeru počeo u Interu, kao pomoćnik Roberta Manćinija, a samostalno je radio u Bolonji, Kataniji, Kjevu i Fiorentini.

Bonus video: