Meklin se obrušio na Rajsa: "Od****te i igrajte za nekog drugog"

"Prvo je govorio da je ponosan što je Irac, a sada da je ponosan što je Englez. Ako je i jedno i drugo - srećno, ali ja ne padam na to", kazao je irski fudbaler
4678 pregleda 0 komentar(a)
Rajs, Foto: Reuters
Rajs, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2019. 11:10h

Fudbaler Republike Irske, Džejms Meklin, prozvao je Deklana Rajsa nakon što je mladi fudbaler Vest Hema zeleni dres nacionalnog tima zamijenio bojama "Gordog Albiona".

Rajs (20) je prvi put nastupio kao starter za Englesku u ponedjeljak veče u Podgorici, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u ubjedljivoj pobjedi gostiju 5-1.

Prethodno je odigrao tri prijateljske utakmice u dresu Republike Irske, iako je rođen u Engleskoj.

Meklin, koji je rođen u Deriju, u Sjevernoj Irskoj, a koja je dio Ujedinjenog Kraljevstva, sada se obrušio na bivšeg saigrača iz nacionalnog tima.

"Prvo je govorio da je ponosan što je Irac, a sada da je ponosan što je Englez. Ako je i jedno i drugo - srećno, ali ja ne padam na to. Vjerujem da možete biti samo ili jedno ili drugo", kazao je Meklin za televiziju RTE.

"Igrao sam za Deri Siti kada sam pozvan da igram za Sjevernu Irsku. Odbio sam poziv, jer to nije moja zemlja, nikada to nije bila. Ja sam Irac", kazao je Meklin.

"Nije u pitanju samo Deklan, već bilo koji fudbaler. Ako se ne ponosite što ste ovdje i ako smo vam samo odskočna daska, onda od****te i igrajte za nekoga drugog", rekao je irski fudbaler.

"Ja sam Irac. Odrastao sam na irskom ostrvu, toliko je jednostavno. Želimo samo one fudbalere koji hoće da igraju za nas, koji se smatraju Ircima i ponosno smo što smo Irci", zaključio je on.

Bonus video: