Mekmanaman bez kazne zbog starta na Haidaru

Mekmanaman nije dobio crveni karton tokom utakmice, a FA je objavio da ne može retroaktivno da ga kazni zato što je "bar jedan sudija vidio incident".
0 komentar(a)
Kalum Mekmanaman, Foto: Beta AP
Kalum Mekmanaman, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.03.2013. 19:25h

Vezni igrač Vigana Kalum Mekmanaman prošao je bez kazne za svoj grubi start na Masadija Haidare iz Njukasla, pošto je Fudbalski savez Engleske (FA) presudio danas da mu ne treba dodatna kazna zbog toga.

Mekmanaman nije dobio crveni karton tokom utakmice, a FA je objavio da ne može retroaktivno da ga kazni zato što je "bar jedan sudija vidio incident".

U saopštenju se ističe da FA nema ovlašćenja da reaguje iako jedan od sudija, vjerovatno linijski, nije vidio kakav je to zaista bio start.

Haidara je iznijet na nosilima i prenesen je u bolnicu sa povredom kolena. Vigan je u toj utakmici pobijedio sa 2:1. Poslije starta nije dosuđen ni slobodan udarac, pošto je djelovalo kao da sudija Mark Halsi nije vidio incident od igrača koji je stajao ispred njega.

Još nije utvrđeno koliko je ozbiljna povreda Haidare.

Klupa Njukasla je burno reagovala na ovaj incident, a pomoćnog trenera Džona Karvera su morali da drže na poluvremenu, pošto je htio da se fizički obračuna sa Mekmanamanom.

FA je optužila Karvera za nedolično ponašanje.

Odluka FA da ne kazni Mekmanamana izazvala je bijes u Njukaslu.

"Iz ove odluke se jasno vidi da trenutna disciplinska procedura ne služi svojoj svrsi. Njukaslu i drugim klubovima su igrači suspendovani poslije utakmica, pregledanjem snimaka. Iako nećemo da ublažavamo te incidente, oni, prema našem mišljenju, nisu bili tako

ozbiljni kao start Kaluma Mekmanamana na Haidaru", navodi se u današnjem saopštenju Njukasla.

Klub je istakao da razumije trenutna ograničenja procedure, ali da ne može da razumije da najozbiljniji prekršaji, oni koji izazivaju povrede, prođu nekažnjeno.

Bonus video: