Menezes dobio otkaz, Brazilci traže selektora

Interesantno, otkaz je uslijedio dva dana nakon što je Brazil na penala pobijedio Argentinu u Buenos Ajresu i odbranio Superklasiko.
0 komentar(a)
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.11.2012. 23:04h

Mano Menezes od večeras više nije selektor Brazila, pošto su ga čelnici Fudbalskog saveza Brazila smijenili.

Odluku su u Sao Paolu donijeli predsjednik FS Brazila Hose Marija Marin i predsjednik moćnog Saveza Sao Paola Marko Polo del Nero.

Interesantno, otkaz je uslijedio dva dana nakon što je Brazil na penala pobijedio Argentinu u Buenos Ajresu i odbranio Superklasiko.

Menezes je reprezentaciju preuzeo 2010. godine od Karlosa Dunge i trebalo je da stvori tim za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

Međutim, često je bio kritikovan zbog slabe igre "karioka", koji su neuspjeh doživeli na Kopa Americi i Olimpijskim igrama u Londonu.

Kao mogući Menezesov nasljednik spominje se bivši selektor Brazila i Portugala, Luis Felipe Skolari, koji je trenutno bez angažmana.

Na renoviraoj Marakani Brazil dočekuje Englesku

Brazil će se sastati sa Engleskom u prijateljskoj utakmici na renoviranoj Marakani uoči Kupa konfederacija, saopštio je danas guverner Rio de Žaneira Serhio Kabral.

Kako je naveo, utakmica će se igrati 2. juna 2013. godine, a Kup konfederacija počinje 13 dana kasnije.

Engleska i Brazil prvo će odigrati prijateljsku utakmicu u februaru na Vembliju.

Marakana je sazidana 1950. godine za Svjetsko prvenstvo, a sada se renovira kako bi se na ovom stadionu igrao Kup konfederacija i Svjetsko prvenstvo 2014, kao i fudbalski mečevi na Olimpijskim igrama 2016.

Bonus video: