„Merengesi” vjeruju u čudo

Znamo da smo dovoljno dobri da iz ovog dvomeča izađemo kao pobjednici. Zašto ne bismo prošli u finale? Kako je Barsa nas pobijedila u Madridu, tako i mi možemo da slavimo ovdje - rekao je Iguain
65 pregleda 0 komentar(a)
real m, Foto: Reuters
real m, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2011. 17:36h

Bez Žozea Murinja na klupi, bez suspendovanih Pepe i Serhija Ramosa, te povrijeđenog Samija Kedire, Real Madrid ima ambicije da uradi nemoguće - da slavi u velikom stilu (sa makar dva razlike) i eliminiše Barselonu na putu do velikog finala na „Vembliju”.

Nakon svega viđenog prethodne srijede u Madridu, čini se, te ambicije nemaju pokriće, u ovom slučaju najvećem klubu na svijetu ime i trofeji ne pomažu ništa, protiv Barse mu je potrebno nešto novo... Nešto što Murinjov tim nije uvjerio da ima u ovom trenutku, a to je želja da napadne Katalonce iz svih oružja. Ipak, u „blau-grani” su oprezni, respektuju Realovu istoriju.

- Svjesni smo da će Real pokušati sve da preokrene stvari u ovom revanšu, ali mi želimo da završimo posao i plasiramo se u finale. Real ima snagu, a nakon prvog meča i nema šta da izgubi. Možemo da naiđemo na probleme, ali uzdam se u igrače i vjerujem da će nam navijači pomoći da dođemo do finala - rekao je Pep Gvardiola.

Ćavi je na koferenciji zamoljen da priča o Murinju, ali je to odbio.

- Nije na meni da sudim o Murinju, želim da pričam samo o fudbalu i to je ono što me interesuje. Svako ima pravo da priča šta hoće, a ja ću o ovom sportu koji ne smije da bude u sjenci - kazao je Ćavi.

Gonzalo Iguain vjerovatno opet neće biti od starta u timu, ali je najavio da Real može da ispravi stvari u srcu Katalonije.

- Znamo da smo dovoljno dobri da iz ovog dvomeča izađemo kao pobjednici. Zašto ne bismo prošli u finale? Kako je Barsa nas pobijedila u Madridu, tako i mi možemo da slavimo ovdje - istakao je Argentinac.

Ništa manji optimista nije bio ni Kaka, koji je uz Iguaina i Karima Benzeme, bio jedna od žrtava Murinjove taktike u prvom meču:

- Idemo da pobijedimo i domognemo se „Vemblija” - kazao je Kaka.

Revanšu nisu prethodile čarke između Gvardiole i Murinja (kao što je bio slučaj pred prvu utakmicu), a možda bi i bilo i drugačije da Specijalni nije odlučio da se „povuče” - danas je na zvaničnom sajtu Reala osvanula informacija da Portugalac neće prisustvovati konferenciji za medije i da će njegovu poziciju da preuzme pomoćnik Aitor Karanka.

Opet se oglasio i Johan Krojf, koji za stanje u Realu okrivljuje predsjednika Florentina Peresa.

- Murinjo samo radi svoj posao najbolje što zna. On tako razumije fudbal. Međutim, mora da postoji neko iznad njega, neko ko je šef i čija se riječ poštuje. Real je sada zaboravio na istoriju, traže se pobjede na sve moguće načine i to je ono što nije dobro - rekao je Krojf.

Real je posljednji trzaj imao jutros kada je zatražio od Uefa da suspenduje šest igrača Barselone (Alveša, Busketsa, Pedra, Pinta, Keitu i Valdesa) zbog nesportskog ponašanja u prvoj utakmici. Međutim, žalba Madriđana je glatko odbijena.

Barselona - Real M.

Barselona - Stadion „Nou Kamp”. Kapacitet: 99,354. Sudija: Frank de Blekere (Belgija). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Buskets, Pujol - Ćavi, Maskerano, Inijesta - Pedro, Mesi, Vilja.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Rikardo Karvaljo, Albiol, Marselo - Ćavi Alonso, L. Dijara - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Adebajor.

Bonus video: