Mesi: Biće Murinjo uspješan u Čelziju

"Murinjo je veliki trener, ali je i Anćeloti. Mislim da će Murinjo biti uspješan sa Čelzijem jer je veliki trener", rekao je Mesi u Senegalu, prenose britanski mediji.
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.06.2013. 22:07h

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da vjeruje da će Žoze Murinjo biti uspešan na klupi Čelzija, ali i da Real iz Madrida nije oslabljen odlaskom tog trenera.

Murinjo je napustio Santjago Bernabeu i vratio se u Čelzi, a na njegovo mjesto došao je Karlo Anćeloti.

"Mislim da je španska liga ionako teška i biće teška i dalje. Borićemo se protiv jakih timova sa velikim igračima, kao što je Real. Murinjo je veliki trener, ali je i Anćeloti. Mislim da će Murinjo biti uspješan sa Čelzijem jer je veliki trener", rekao je Mesi u Senegalu, prenose britanski mediji.

Barselona je nedavno dovela Brazilca Nejmara iz Santosa, a mnogo je komentara da će biti problem da se on i Mesi usklade. Međutim, Mesi u tome ne vidi problem.

"Znam da je Nejmar veliki igrač i da će mnogo donijeti Barseloni. Ako Bog da, igraćemo zajedno za Barselonu", kazao je najbolji fudbaler svijeta.

Pep Gvardiola preuzeo je Bajern iz Minhena, a Mesi vjeruje da će njegov bivši trener samo ojačati bavarski tim i pojačati konkurenciju.

"Mislim da imamo sjajan tim i sjajne igrače, kao što smo i pokazali prethodnih godina. Mislim da će dolazak Gvardiole ojačati Bajern. Osvajanje Lige šampiona je uvijek teško i naš cilj je da pokušamo da pobijedimo sve u svim takmičenjima", rekao je Argentinac.

On je priznao da je Njemačka imala odličnu godinu u fudbalu.

"Govorite o dominaciji Njemačke u fudbalu... Ne znam šta će se desiti u budućnosti. Znam da je Njemačka imala velike timove u istoriji... Osvajanje Lige šampiona je teško bilo kome, bez obzira da li su iz Njemačke ili Španije. Ali, znam da je Njemačka imala odličnu prošlu godinu", rekao je Mesi.

Sljedeće godine na programu je Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ako Bog da, osvojićemo Svjetsko prvenstvo. Imamo još godinu dana do takmičenja i moramo da nastavimo da napredujemo. Još imamo dosta toga da uradimo, ali mislim da imamo vremena. Bio bi san za svakog od nas da osvojimo Svjetsko prvenstvo", kazao je Mesi.

Bonus video: