Mesi dvije i po godine bez ozbiljnije povrede

Mesi je posljednji put propustio cijelu utakmicu u Primeri u finišu prošle sezone, kada zbog kartona nije igrao protiv Sportinga iz Hihona
9 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2013. 18:14h

Najbolji svjetski fudbaler Lionel Mesi bio je imun na povrede nekoliko sezona sve do nedavnog istegnuća mišića desne noge u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Ta povreda (bolje reći povredica) natjerala hroničare da pogledaju u prošlost i istraže kada se omaleni Argentinac povrijedio posljednji put.

"Pronađeno" je da je posljednju ozbiljniju povredu imao 19. septembra 2010. godine kada mu je start Tomaša Ujfalušija povrijedio zglob, zbog čega je morao da pauzira 10 dana.

Od tada, pa do pomenute utakmice protiv PSŽ-a, odigrao je uz sitne probleme gotovo sve Barselonine utakmice u kalendaru.

Ove sezone Mesi je propustio samo 119 minuta u Primeri (bio je zamjena protiv Hetafea i Deportiva), utakmice Kupa kralja protiv Alaveša i Kordobe, te 105 minuta u Ligi šampiona (PSŽ i Benfika).

Posljednji put je propustio cijelu utakmicu u Primeri u finišu prošle sezone, kada zbog kartona nije igrao protiv Sportinga iz Hihona.

U ranijoj fazi karijere Mesi je imao čestih problema sa mišićima, zbog čega je imao tri pauze tokom sezona 2005/06 i 2007/08, dok je 2006. godine zbog frakture pete metatarzalne kosti u lijevom stopalu pauzirao tri mjeseca.

Vjeruje se da će se najbolji svjetski fudbaler nakon posljednje povrede oporaviti na vrijeme za revanš protiv PSŽ-a, naredne srijede na Nou Kampu.

Bonus video: