Mesi nije fudbaler za Premijer ligu

Tenzija u Barseloni i sve gora klupska politika možda i natjeraju Argentinca da ode sa „Nou kampa”
4971 pregleda 1 komentar(a)
Mesi, Foto: AP
Mesi, Foto: AP

Loši odnosi u Barseloni, napadi Erika Abidala na igrače, pa žestok odgovor Lionela Mesija...

Sve to je viđeno u Kataloniji prethodnih dana, pa su ponovo aktuelne spekulacije o tome da li Argentinac možda razmišlja da napusti klub i prihvati neki od izazova da zaigra u Premijer ligi, Seriji A...

Mesi se nije izjašnjavao, ali bivši vezista Arsenala i Barse Emanuel Peti tvrdi da Mesijeva klasa ne bi mogla da dođe do izražaja u engleskom fudbalu.

- Iskreno vjerujem da Mesi nije igrač koji može da prati intenzitet kakav nameće Premijer liga. Mislim da ne bi mogao da dođe do izražaja - rekao je Peti i dodao:

- Kristijano Ronaldo to može, jer ima konstituciju koja čini da i u 35. godini bude jedan od fizički dominantnijih fudbalera na planeti - istakao je Peti.

I ne samo to - Francuz je siguran da engleski klubovi ne bi po svaku cijenu jurili Mesija ako im se ukaže šansa da ga dovedu.

- Premijer liga bi dodatno dobila na važnosti kada bi takav igrač bio dio nje, ali zašto bi neki klub jurio Mesija u ovom momentu i „opljačkao banku” samo da bi ga doveo? Zašto bi na primjeri Mančester siti poremetio sve svoje planove samo da bi kupio Mesija sa 32 ili 33 godine? - pita se bivši prvak Engleske sa Arsenalom.

Eventualni odlazak Mesija sa „Nou kampa” je bio tema i na pres konferenciji koju je prije dva dana održao Pep Gvardiola, menadžer Sitija.

- Mesi ostaje u Barseloni. To je moja želja i mislim da će mi biti ispunjena. Siguran sam da će Leon u Barsi i završiti karijeru. I to je moja želja - poručio je Gvardiola.

A da li Mesi stvarno razmišlja da ode iz jedinog kluba za koji je do sada igrao profesionalni fudbal.

- Da li Mesi ostaje? To bi trebalo da pitate njega. Naravno da bih volio da ostane i da kaže da mu je Barsa sve. Međutim, mi pričamo o najboljem igraču svijeta. Nije lako obnoviti ugovor sa takvim igračem - kazao je Abidal.

Navodno, u Mesijevom ugovoru postoji klauzula po kojoj svakog ljeta može da napusti „blaugranu”.

Bonus video: