Mesi odgovorio Ronaldu - pobjeda Argentine

Argentina savladala Portugal sa 2:1, istao ka0 i Engleska Dansku u Kopenhagenu. Švajcarska igrala samo 0:0 na Malti, dok Bugarska nije uspjela da savlada Estoniju u Beleku (2:2)
0 komentar(a)
prijateljske_1, Foto: REUTERS
prijateljske_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2011. 23:28h

Taman kada se činilo da će prvi reprezentativni duel Kristijana Ronalda i Mesija proteći u znaku Portugalca, najbolji svjetski fudbaler se potrudio da ne ostane dužan svom najvećem rivalu.

Mesi je, doduše iz penala, i to za vrijeme dok je Ronaldo bio na klupi, postigao gol za pobjedu i pobrinuo se da učinak dva najveća fudbalera današnjice bude izjednačen i na ovom meču (po jedan gol), baš kao i u prvenstvu Španije (po 24).

Ali, kao i na klupskom nivou, Mesijev tim je ponovo bio bolji - Argentina je već opisanim golom iz penala, u posljednjem minutu, savladala Portugal u prvom međusobnom duelu nakon 40 godina.

- Šteta što se završilo ovako, zaslužili smo makar neriješeno - prokomentarisao je selektor Portugala Paolo Bento.

Ako je finiš meča u Ženevi protekao u znaku zvijezde Barselone, onda su makar prvo poluvrijeme obilježili igrači Reala - Di Marija je u 13. minutu doveo “gaučose” u vođstvo, a Kristijano Ronaldo u 24. izjednačio na 1:1.

Francuska je na Sen Deniju savladala Brazil (1:0), baš kao u finalu Mundijala 1998, baš kao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2006...

Brazilci su u 40. minutu ostali bez isključenog Ernaneša, što je “trikolorima” omogućilo da u nastavku napadaju u talasima. Jednu od brojnih akcija realizovao je Benzema, nakon sjajnog prodora i asistencije Meneza.

Njemačka i Italija su u reprizi polufinala Svjetskog prvenstva 2006. godine odigrali neriješeno u Dortmundu (1:1). “Panceri” su poveli golom vječitog Miroslava Klosea u 16. minutu, a “panceri” izjednačili preko Rosija u 81.

Španija se na “Santjago Bernabeuu” u Madridu dugo mučila protiv Kolumbije, ali se David Silva golom u 86. minutu pobrinuo da svjetskom šampionu sačuva rejting.

Prijateljske utakmice igrali su i rivali Crne Gore u kvalifikacionoj grupi. Engleska je golovima Benta i Ešlija Janga preokrenula rezultat protiv Danske u gostima (2:1), dok su se ostali loše proveli - Švajcarska je u gostima protiv Malte odigrala skromnih 0:0, dok je Bugarska u Beleku remizirala sa Estonijom (2:2). Zanimljivo da su sva četiri gola postignuta iz penela - za Bugare je pogađao Popov, a za Estonce Vasiljev.

Srbija je u Tel Avivu slavila protiv Izraela sa 2:0, što je druga vezana pobjeda selektora Vladimira Petrovića Pižona u prijateljskim mečevima. Golove su postigli Zoran Tošić i Veseljko Trivunović, kome je to prvi pogodak u reprezentaciji.

Hrvati su u Puli savladali Češku sa 4:2 (dva gola Kalinića, po jedan Eduarda i Iličevića), dok su Makedonci u Skoplju, u meču na kojem je pravdu dijelio crnogorski sudija Jovan Kaluđerović, poraženi od Kameruna sa 1:0.

Bonus video: