Atletiko promašivao, Mesi riješio sve na Vanda Metropolitanu

Barsa pobijedila u Madridu 1:0
4443 pregleda 1 komentar(a)
Mesi je riješio derbi u Madridu, Foto: Beta/AP
Mesi je riješio derbi u Madridu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2019. 23:08h

Nije nedostajalo ničega u velikom derbiju Atletika i Barselone u kišnoj večeri na Vanda Metropolitanu.

Ni bolje igre jednog od dva tima, ni nevjerovatnih promašaja, bravuroznih odbrana, stative, prečke, ali i skandaloznih odluka sudije, brojnih žutih kartona, ili oprošteni crveni...

Nije nedostajao ni dodir klase kapitena Barse, Lea Mesija koji je uz pomoć sjajnog Luisa Suaresa otključao bravu gola Jana Oblaka i svoj tim vratio na vrh La Lige.

Barsa je slavila 1:0, golom Mesija u 86. minutu - Argentinac je povukao kontru, nakon greške Lemata, odigrao dupli pas sa Suaresom i sa vrha kaznenog prostora nebranjivo pogodio... Tačnije, kaznio "kolćonerose" za brojne, čak i nevjerovatne promašaje.

<>

Atletiko je u 8. minutu imao stativu, pa na asistenciju Žoaa Feliksa je Ermoso sa tri metra pogodio Ter Štegena, da bi Barsa počela da igra tek od 25. minuta.

Od tada se igralo u talasima, a bolja igra i akcije su se smjenjivale kao na traci. Ključni momenat bio je u 66. minutu kada je sudija previdio igru rukom Lenglea i umjesto penala za Atletiko, Barsa je iz kontre imala šansu, ali je Grizman šutirao preko gola.

Morata je pravio pometnju u odbrani Barse, ali je sudija Mateo Laos oprostio Pikeu drugi žuti i isključenje u 69. minutu, zbog faula nad napadačem Atletika.

To je Barsa znala da iskoristi i dođe na 31 bod, koliko ima i Real, uz utakmicu manje oba tima jer je El Klasiko pomjeren za 18. decembar.

Sevilja ima 30 bodova i utakmicu više, dok je Atletiko na 25 bodova.

Bonus video: