Mesi pozvao malog Avganistanca u Barselonu

Petogodišnji Murtaza Ahmadi, čija je fotografija sa Mesijevim dresom napravljenim od plastične kese obišla svijet, dobio je poziv Barselone da dođe na Nou kamp
0 komentar(a)
Murtaza, Foto: Cnn.com
Murtaza, Foto: Cnn.com
Ažurirano: 31.01.2016. 22:12h

Murtaza Ahmadi, najpoznatiji fan Lea Mesija na svijetu, brzo će upoznati svog idola – petogodišnji dječak iz Avganistana, čija je fotografija sa Mesijevim dresom napravljenim od plastične kese obišla svijet, dobio je poziv Barselone da dođe na Nou kamp.

„Menadžment Avganistanske fudbalske federacije dobio je mejl od Lea Mesija i Barselone sa ponudom i detaljima sastanka“, kazao je portparol federacije Sajed Ali Kazemi.

Murtazu je sa improvizovanim Mesijevim dresom, fotografisao ujak, a fotografija je postala simbol i ljubavi prema fudbalu, i života u toj napaćenoj, ratovima razorenoj zemlji.

Novinarske ekipe najvećih svjetskih medija tragom fotografije krenuli su u potragu, dok nisu pronašli dječaka, u afganistanskom selu Jagori.

„Plakao je danima tražeći da mu kupim Mesijev dres, sve dok jednog dana njegov brat Hamajon nije napravio dres od plastične kese da bi ga usrećio“, ispričao je Murtazin otac Arif.

Dirljiva priča imaće, po svemu sudeći, srećan kraj.

Bonus video: