Mesi promašio penal, Espanjol srušio Barsu nakon devet godina

Iznenađenja u prvim mečevima četvrtfinala Kupa Kralja: Espanjol - Barselona 1:0, Atletiko Madrid - Sevilja 1:2
75 pregleda 5 komentar(a)
Espanjol, Foto: Reuters
Espanjol, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2018. 22:08h

Barselona nije nepobjediva - pokazali su to fudbaleri Espanjola, koji su trijumfom u prvom meču četvrtfinala Kupa (1:0) nanijeli gradskom rivali poraz nakon serije od 29 mečeva nepobjedivosti u svim takmičenjima.

Neračunajući mečeve sa Real Madridom u Superkupu u predsezoni, ovo je timu Ernesta Valverdea prvi poraz ove sezone.

Mnogo stvari je, međutim, trebalo da se poklopi, mnogo nesrećnih okolnosti za Barselonu, pa da njeni fudbaleri napokon napuste teren pognute glave.

Stvorili su gosti na stadionu "Kornelja de Ljobregat" dovoljno šansi da trijumfuju, a propustili su i onu najveću - udarac Mesija sa bijele tačke u 63. minutu odbranio je golman Espanjola Dijego Lopes.

Kazna je stigla tri minuta prije kraja - tinejdžer Oskar Meljendo, koji je u nastavku ušao sa klupe, prihvatio je loptu ubačenu sa desne strane i svojim prvim golom u seniorskoj konkurenciji donio Espanjolu prvi trijumf nad Barselonom nakon punih devet godina.

Revanš je narednog četvrtka na "Nou Kampu".

Atletiko Madrid je eliminisan u grupi Lige šampiona, u Primeri je daleko od Barselone, a sada je blizi i ispadanja iz Kupa kralja - "kolćonerosi" u prvom meču četvrtfinala poraženi na svom terenu od Sevilje (2:1).

Stefanu Saviću i drugovima u revanšu na "Pishuanu" trebaće pobjeda uz najmanje dva postignuta gola.

Simeoneova četa poražena je na šokantan način, pošto je 15 minuta prije kraja imala vođstvo (lijep udarac Dijega Koste lijevom nogom), a potom i veliku šansu Karaska da povede 2:0.

Hesus Navas je u 80. minutu u pokušaju da centrira iznenadio nespretnog golmana Moju, da bi Hoakin Korea u 88. nakon kontranapada donio veliku pobjedu timu Vinćenca Montele.

Savić je igrao svih 90 minuta.

Atletiko je vodio, pa izgubio, a Valensija je gubila pa - pobijedila.

"Slijepi miševi" su se na svom terenu suočili sa neočekivanim vođstvom Alavesa (Sobrino u 68. minutu), ali su Guedeš i Rodrigo režirali preokret (2:1).

Rezultati:

Atletiko Madrid - Sevilja 1:2

Dijego Kosta 73. - Hesus Navas 80, Korea 87.

Espanjol - Barselona 1:0

Meljendo 88.

Valensija - Alaves 2:1

Guedeš 73, Rodrigo 82. - Sobrino 66.

Četvrtak:

Leganes - Real Madrid (21.30)

Bonus video: