Mesijev 300. i 301. gol za Barselonu

Mesi je takođe postigao gol 14. utakmicu zaredom, što nikom nikada nije uspjelo u španskom šampionatu
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2013. 22:32h

Leo Mesi postigao je 300. zvanični gol za Barselonu, u 365. meču koji je odigrao za katalonski klub, sinoć na gostovanju Granadi.

Desilo se to u 50. minutu, kada je “blaugrana” nadoknadila zaostatak sa poluvremena i izjednačila na 1:1. Ali, najbolji fudbaler na svijetu se nije zadovoljio na tome, već je do kraja meča fantastičnim slobodnjakom postigao 301. gol i donio Barseloni 21. pobjedu ove sezone, za rekordni bijeg od 19 bodova u odnosu na Real Madrid (danas dočekuje Rajo Valjekano). Drugoplasirani Atletiko Madrid kasni 15 bodova, takođe uz utakmicu manje.

Mesi je takođe postigao gol 14. utakmicu zaredom, što nikom nikada nije uspjelo u španskom šampionatu. Argentinac je u finišu meča izašao sam na golmana, ali ga je Tono spriječio da ponovi prošlogodišnji učinak iz Granade, kada je upisao het-trik.

Katalonci su ovom pobjedom napravili dobru uvertiru za srijedu i gostovanje Milanu u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Malaga je savladala Atletik Bilbao u Andaluziji zahvaljujući 7. golu Havijera Saviole ove sezone. Argentinac je pogodio već u 17. minutu, a do kraja meča nije bilo više golova. Djelimično zahvaljujući i Saviolinom zemljaku na golu Malage, Viliju Kabaljeru, koji je imao nekoliko dobrih intervencija.

Hetafe je prije toga lako riješio meč protiv Selte, najgore gostujuće ekipe u Primeri ove sezone.

Rezultati:

Granada - Barselona 1:2

Igalo 26 - Mesi 50, 73

Hetafe - Selta 3:1

Kolunga 10, Kastro 34, Fede 42 - Fernandez 20

Malaga - Atletik Bilbao 1:0

Saviola 18

Nedjelja:

Real Sosijedad - Levante

Valensija- Majorka

Valjadolid - Ateltiko Madrid

Espanjol - Betis

Real Madrid - Rajo Valjekano

Petak:

Sevilja - Deportivo 3:1.

Bonus video: