Mesijeva istina: Sin me pita zašto me ubijaju u Argentini?

"Ja želim da igram za nacionalni tim. To je moja odluka, iako mi mnogi kažu da završim... Sin me ponekad pita - zašto me ubijaju u Argentini? Ali, ja želim da nastavim, jer želim da osvojim nešto u reprezentaciji", kazao je Mesi
2479 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: AP
Leo Mesi, Foto: AP
Ažurirano: 29.03.2019. 15:08h

Godinama Argentina vjeruje u Lea Mesija, vjeruje da će as Barselone i vanserijski fudbaler, po mnogima i najbolji svih vremena, uraditi ono što je uradio Maradona 1986. u Meksiku.

Ne ide, a godine prolaze...

I nakon svakog velikog takmičenja, razočaranje je sve veće, a Mesi prvi na udaru...

Bilo je tako i nakon poraza od Venecuele u prijateljskom meču 3:1, na njegovom povratku u nacionalni tim.

U argentinskim medijima, a i među navijačima, provlačilo se da je Mesi ponovo igrao tek reda radi, te da su priče o problemima sa preponama zapravo lažne.

"To je postalo uobičajeno, uopšte nisam iznenađen, mnogo je laži o meni bilo svih ovih godina. Smeta mi, naravno, i ljut sam zbog toga, jer ljudi vjeruju... Istina je da od decembra imam problem sa preponama, da sam preskakao i treninge, da nisam igrao sve utakmice", rekao je Mesi za radio "94.7 Club Octubre".

Igranje za Argentinu mu, na neki način, predstavlja opterećenje...

"Ja želim da igram za nacionalni tim. To je moja odluka, iako mi mnogi kažu da završim... Sin me ponekad pita - zašto me ubijaju u Argentini? Ali, ja želim da nastavim, jer želim da osvojim nešto u reprezentaciji. Oni koji me ne vole moraće još malo da me gledaju", kazao je Mesi.

"Pokušavaću to dok god budem imao snage, iako znam da moja porodica teško doživljava laži koje čita i čuje o meni", naglasio je Mesi.

Nakon Mundijala u Rusiji spekulisalo se da je završio sa Argentinom.

"Trebalo mi je da se izolujem, ništa više", kazao je on.

Bonus video: