Mesijeva poruka: Budite odgovorni, ostanite kod kuće sa najvoljenijima

"Sada je vrijeme da budete odgovorni i ostanete kod kuće. Ovo je i savršen trenutak za uživanje u tom vremenu sa svojim voljenima, kojeg ne možete uvijek imati. Zagrljaj svima i nadam se da ćemo ovu situaciju preokrenuti što prije," poručio je Mesi
2042 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: AP
Mesi, Foto: AP

Cijela je Španija od danas crvena zona zbog koronavirusa, a jedan od najboljih fudbalera svih vremena Argentinac Leo Mesi iz Barselone je poručio ljudima širom svijeta "da budu odgovorni i ostanu kod kuće" kako bi se pobijedila zaraza.

"Sada je vrijeme da budemo odgovorni i ostanemo kod kuće. Ovo su komplikovani dani za sve. Zdravlje uvijek mora biti na prvom mjestu. To je vanredna situacija i moraju se slijediti uputstva zdravstvenih organizacija i državnih tijela. To je jedini način na koji se može efikasno boriti," poručio je Mesi.

Špansko prvenstvo je prekinuto na dvije sedmice, a vođstvo Barselone je igračima u petak organizovalo predavanje na kojem su im o koronavirusu govorili Antonio Trilja, šef Preventivne medicine i epidemiologije u bolnici Clínic de Barcelona ​​i Haume Padrosa, čelnik zdravstvene službe u klubu.

"Sada je vrijeme da budete odgovorni i ostanete kod kuće. Ovo je i savršen trenutak za uživanje u tom vremenu sa svojim voljenima, kojeg ne možete uvijek imati. Zagrljaj svima i nadam se da ćemo ovu situaciju preokrenuti što prije," poručio je Mesi koji se zahvalio svim zdravstvenim radnicima.

"Želim se zahvaliti svima koji rade na liniji fronta i koji se bore u bolnicama i zdravstvenim ustanovama," poručio je Mesi.

Bonus video: