Mesijevo lukavstvo srušilo Atletiko

Dok je golman "jorgandžija" Tibo Kurtoa namještao živi zid, argentinski mađioničar je "na kvarno" šutirao i pogodio suprotne raklje za pobjedu na "Visente Kalderonu" (2:1)
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2012. 22:54h

Lionel Mesi je još jednom dokazao zašto je najbolji fudbaler na svijetu, jer je potvrdio da pored magične tehnike ima i veliku dozu bezobrazluka.

U prvom poluvremenu je pokušao da "proda" lukavstvo sudiji i pogurao loptu rukom prije nego što je zatresao mrežu Atletika, zbog čega je dobio žuti karton.

Ali, u 81. minutu je uspio - dok je golman "jorgandžija" Tibo Kurtoa namještao živi zid, argentinski mađioničar je "na kvarno" šutirao i pogodio suprotne raklje za pobjedu na "Visente Kalderonu" (2:1).

Zbog njegovog poteza u derugi plan su pali i vodeći gol Barse, koji je nakon sjajne akcije postigao Dani Alveš u 36. minutu, kao i izjednačujući pogodak Radamela Falkaa u 49.

Doduše, rezultat bi vjerovatno bio drugačiji da arbitri nisu dva puta zaustavljali napade Atletika zbog nepostojećih ofsajda, i to kada su puleni Dijega Simeonea bili sami ispred Viktora Valdesa.

Madriđani su u posljednjim sekundama mogli do boda, ali je fenomenalan volej Gabija zaustavio Valdes.

Barsa je ovom pobjedom opet smanjila zaostatak za Real Madridom na 10 bodova. Ali, do kraja je ostalo samo 14 kola...

Bonus video: