Mesiju nedostaje gol do granice snova

Na zvaničnom sajtu Barse saopšteno je da je rekord Rodrigeza revidiran sa 232 na 235 golova u zvaničnim utakmicama, što je jedan više od broja golova koje je postigao Leo Mesi (234)
0 komentar(a)
Mesi, Foto: BETA/AP
Mesi, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 20.03.2012. 10:53h

Barsinom superstaru Leu Mesiju nedostaje samo jedan gol kako bi izjednačio rekord klupske legende iz 50-ih, Cezera Rodrigeza.

Na zvaničnom sajtu katalonskog kluba saopšteno je da je rekord Rodrigeza revidiran sa 232 na 235 golova u zvaničnim utakmicama, što je jedan više od broja golova koje je, takođe na zvaničnim mečevima, postigao Leo Mesi (234).

Tačan broj golova koje je postigao Cezar Rodrigez utvrđen je nakon studije koju su sproveli Barsin centar za dokumentaciju i dnevni list "La Vangardia".

Studija je pokazala da je Rodrigez dao više golova nego što se mislilo, pa je ispred Mesija postavljen novi izazov koji će on, bez sumnje, vrlo brzo da dostigne.

Možda već večeras, kada će Barselona protiv Granade na "Nou Kampu" (21 sat) igrati svoj meč vanrednog kola Primere. Da bi i definitivno postao najbolji strijelac Barselone u zvaničnim mečevima, Mesiju su potrebna dva gola.

"Nakon zvanične studije Cezerovih mečeva, potvrđeno je da je Mesi jedan gol iza njega", piše na sajtu.

Mesi je, bar za sada, daleko od Barsinog apsolutnog rekordera u svim utakmicama, računajući i prijateljske mečeve.

Paulino Alkantara je, naime, postigao 369 golova na 357 zvaničnih i prijateljskih mečeva.

Kako Mesi ima samo 24 godine, i ovaj rekord je dostižan.

Bonus video: