Mi možemo pola godine bez plata, šta će oni koji jedva prehrane porodice

Tevesov komentar uslijedio je nakon što su engleski prvoligaši poslali svoje zaposlene na odmor, ali nisu zatražili od svojih igrača koji primaju velike plate veće žrtve
5955 pregleda 1 komentar(a)
Teves, Foto: AP
Teves, Foto: AP

Argentinski napadač Karlos Teves izjavio je kako bi fudbaleri morali da učine više kako bi pomogli osobama koji rade u najosjetljivijim područjima pogođenima pandemijom koronavirusa.

"Fudbaleri zarađuju toliko da bi mogli živjeti pola godine bez plate. Oni nisu u toliko očajnoj situaciji da moraju odlaziti iz kuće u šest ujutro i vraćati se u sedam uveče samo kako bi prehranili porodicu. Zato bi trebalo da svi budemo ujedinjeni i pokušamo da pomognemo ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se kako će svijet u ovoj krizi pokazati više solidarnosti te kako će se svijet sutrašnjice promijeniti nabolje. Virus nas uči tome", izjavio je Teves za argentisnku televiziju.

Tevesov komentar uslijedio je nakon što su engleski prvoligaši poslali svoje zaposlene na odmor, ali nisu zatražili od svojih igrača koji primaju velike plate veće žrtve.

Teves (36) je u posljednjim mjesecima svog ugovora s Bokom juniors, a tokom karijere je igrao za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti i Juventus.

Bonus video: