Mihajlović: Milan još ima šanse da osvoji titulu u Italiji

4 komentar(a)
SIniša Mihajlović, Foto: Reuters
SIniša Mihajlović, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 19:02h

Trener fudbalera Milana Siniša Mihajlović rekao je danas da njegova ekipa još ima šanse da osvoji šampionsku titulu u Seriji A, uprkos tome što poslije 20 kola za vodećim Napolijem zaostaje 12 bodova.

Milan je prošle nedjelje pobijedio Fiorentinu sa 2:0 i popeo se na šesto mjesto na tabeli. "Roso-neri" su u posljednjih 13 prvenstvenih utakmica izgubili samo dva duela.

"Prvenstvo je i dalje otvoreno. Ako budemo igrali kao protiv Fiorentine imamo dobru šansu. Volio bih da vidim kontinuitet u mojoj ekipi. Imamo dobre karakteristike i video sam ih u duelu sa Fiorentinom. Protiv te ekipe bio nam je potreban cinizam, stav i želja za pobjedom", rekao je Mihajlović, prenijeli su italijanski mediji.

Milan zaostaje osam bodova za Interom na trećem mjestu na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U subotu će Milan igrati sa osmoplasiranim Empolijem, koji je izgubio jednom u posljednjih osam utakmica.

"Od nas zavise mnoge stvari. Naša ekipa raste. Ove sezone poslije 20 utakmica imamo više bodova nego što je klub imao u istom periodu u prvenstvu u protekle četiri godine. Ali, ljuti me to što smo mogli da osvojimo i više bodova", naveo je bivši selektor Srbije.

Mediji su prethodnih mjeseci spekulisali o mogućem odlasku Mihajlovića iz Milana, ali 46-godišnjeg trenera to ne brine.

"Moja budućnost? Nikada nisam sumnjao u svoj boravak u klubu, imam ugovor i savjest mi je čista. Naporno radim i uvijek idem naprijed. Jedino što mogu je da brinem o svom timu i narednoj utakmici, a poslije toga, šta se desi, desiće se", rekao je Mihajlović.

Bonus video: