Mijatović: Realu bi važnija trebalo da bude titula u Španiji, nego Liga šampiona

"Osvajanje duple krune bio bi veličanstven rezultat, ali u današnje vrijeme to je pravi podvig. Mislim da bi Real trebalo da se orjentiše na titulu u Španiji, da to bude prioritet, jer je prošlo dosta vremena od posljednje trijumfa u Primeri", kazao je Mijatović
3 komentar(a)
Mijatović, Foto: Marca.com
Mijatović, Foto: Marca.com
Ažurirano: 22.04.2017. 20:35h

Kad god su pred Realom važne utakmice i važni datumi, španski mediji kontaktiraju Peđu Mijatovića, jednu od legendi od kluba, strijelca jednog od najvažnijih golova u istoriji - za sedmu titulu prvaka Evrope, na koju se čekalo 32 godine.

Tako je i sada, uoči sjutrašnjeg El Klasika i raspleta u Ligi šampiona.

"Osvajanje duple krune bio bi veličanstven rezultat, ali u današnje vrijeme to je pravi podvig. Mislim da bi Real trebalo da se orjentiše na titulu u Španiji, da to bude prioritet, jer je prošlo dosta vremena od posljednje trijumfa u Primeri", kazao je Mijatović.

Real je posljednju titulu osvojio još 2012. godine, a pauza od pet sezona je za klub takvog renomena i ambicija zaista dug period.

Put bi mogao da se otvori sjutra, pobjedom nad Barselonom.

Real bi u tom slučaju stekao šest bodova prednosti, a imao bi i utakmicu više.

"Barselona ima veliki tim, sa velikim igračima, posebno u ofanzivnom dijelu. Ja sam madridista, ali nema tog čovjeka kome se ne dopadaju Mesi, Nejmar, Suares, Inijesta... Oni, međutim, ove sezone ne djeluju tako dobro, imaju očigledno probleme različite vrste", rekao je Mijatović.

Naš slavni fudbaler smatra da dileme ne bi trebalo da bude i da bi Zinedin Zidan trebalo da nastavi posao na klupi Reala...

"Najvažnija stvar u fudbalu su pobjede, a Real to ima ove sezone. Nekada pobijedi na impresivan način, nekad sa malo manje ritma, usput je oborio i neke rekorde. Kada se sve sabere - Zidan radi odličan posao i bez dileme - trebalo bi da ga nastavi", rekao je Mijatović.

Bonus video: